• Haberler
  • Başkan Mehmet Eriş muhtarlarla buluştu

Başkan Mehmet Eriş muhtarlarla buluştu

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  Ödemiş'in 99 mahalle muhtarı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dün saat 11.00'de...

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  Ödemiş’in 99 mahalle muhtarı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dün saat 11.00’de Ahrandı Restoran’da gerçekleşen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları Özay Kaptan ile Feridun Azeroğlu da katılım gösterdi.

“Çalışmalarınızı ilgiyle takip ettik”

Eriş’in başkanlığı sonrası mahallelerde gerçekleşen projeler ve olması gerekenleri değerlendirdiği konuşması öncesi kürsüye çıkan Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, “Görev süremizin hemen hemen onuncu ayını tamamlamış bulunuyoruz. Bu süre zarfında muhtarlarımızla, halkımızla ve sosyal medyadan sizi, ziyaretlerinizi ve çalışmalarınızı ilgiyle takip ettik. Mahallelerimize ziyarette bulunarak muhtarlarımızı ve mahalle halkının sorunlarını yerinde gezerek ve görerek tespit edip sorunları çözmeye çalışıyorsunuz.

Sayın başkanım, belediyemizin çalışmalarının sizin başkanlığınızla beraber birçok alanda devam ettiğini görmekteyiz. Sosyal açıdan merkez ve kırsal mahallelerdeki halkımız için yapılan birçok sosyal tesisin yanında sağlık hizmetlerinin halkın ayağına götürülmesi, şehrimizin farklı noktalarında yapılan engelli rampaları, son dönemde çocuk oyun gruplarının dezenfeksiyon çalışmaları, halkımız; özellikle yaşlılarımız, özel insanlarımız ve çocuklarımız için hayati önem taşıdığını düşünüyoruz. Kültürel açıdan belediyemiz tarafından düzenlenen festival, açılışlar, ipek böceği yetiştiriciliğinin özendirilmesi ve kültürel mirasımız olan Birgi, Bozdağ, Gölcük gibi mahallelerimizde yapılan hizmetler ile yapılan tanıtımlar, bölgemizi tanıtmakta etkin bir rol oynamakta” dedi.

“Bu şehir bizim”

Savuran, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ekonomik ve ticari açıdan birçok mahallemizde zaman tasarrufu sağlayan ana bağlantı yollarının açılması bu bölgede yaşayan halkın ekonomik ve ticari açıdan gelişimini sağlayacak nitelikte projelerdir. Bu bölgelerdeki muhtarlarımızla yaptığımız görüşmeler kapsamında sizi ve belediye çalışanlarını takdirle karşılamaktayız. Merkezde ve kırsal mahallelerde halkımızın hayatını kolaylaştırıcı, gelir getirici, daha kaliteli ve refah içinde yaşamalarını sağlayan projelere imza atacağınızı biliyoruz ve bekliyoruz. Belediyemizin bu çalışma sistemine katkıda bulunacak, sisteme ivme kazandıracak her türlü çalışmada muhtarlar olarak bize düşen bir misyon olması halinde her zaman sizinle birlikte olacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Bu şehir bizim.”

“Sizi atlamak gibi bir düşüncemiz asla olmadı”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Ailemizin değerli üyeleri muhtarlar arkadaşlarım, 2020 yılı ilçemiz ve ülkemiz adına güzel bir yıl olsun. Bu buluşmaların amacı; yapmak istediklerimizi, yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı konuşmak olacak. Var olan ihtiyaçları en iyi siz biliyorsunuz. Siz, mahallenizde yaşadığınız için sorunların kaynağı noktasında bize yardımcı oluyorsunuz. Çözüm noktasında bazı durumlarda aksatmak durumunda olduğumuz işler var. Bazen aceleci davranıyoruz. Bu konuda lütfen bizi uyarın. Sizi atlamak gibi bir düşüncemiz asla olmadı, olamaz. Belki küçük mahallenin sorunu en büyüktür. Burada çözüm değer sırasına göre hareket etmek durumundayız. Bunu yaparken ilçenin var olan fiziki sorunlarını da çözmek görevimiz.

Geçtiğimiz günlerde Kuşadası’ndan arkadaşım aradı, ailecek Bozdağ’a gelecek. Bana ‘Kayak tesisleri açık mı?’ diye sordu. Kayak tesisleri, Ödemiş ekonomisine vurulan en büyük darbedir. Cumartesi ve pazar günü gidecek, yatacak yer yok. Tesisler açık değil ancak insanlar çoluk çocuk karla buluşmak, tatil yapmak adına buraya geliyor. Ödemiş merkezde kebapçı buluyor. Töngülü tadıyor. Bunların hepsi de bölgemizin bir değeri. Bu duygularla hepimiz için hayırlı, güzel bir 2020 yılı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme