• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Cemil Tugay'dan Merih Demiral Heykeli Açıklaması

Başkan Cemil Tugay'dan Merih Demiral Heykeli Açıklaması

Başkan Cemil Tugay'dan Merih Demiral heykeli iddialarına yanıt verdi


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Euro 2024 karşılaşmaları sırasında bozkurt işareti yaptığı iddia edilen A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral’ın İzmir’e dikileceği söylenen heykel hakkında açıklama yaptı. Tugay, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Böyle bir ihtimal olabilir mi?” şeklinde tepki gösterdi.
Heykel İddiaları Yalanlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bazı haberlerde Merih Demiral’ın İzmir’de bir heykelinin dikileceğine dair çıkan iddiaları yalanladı. Tugay, Halk TV’den İsmail Saymaz’a verdiği demeçte, bu iddiaların ciddiye alınmasının bile tuhaf olduğunu belirterek, “Bozkurt işareti yapan futbolcu heykelini İzmir’e dikmeyiz” ifadelerini kullandı.
“Bir Arayıp Sorsalar İyi Olurdu”
Tugay, iddiaların bir MHP’li meclis başkanvekili tarafından önerildiğini ve bu önergenin komisyondan geçeceğini ancak meclis oylamasında olumsuz oy çıkması durumunda konunun kapanacağını ifade etti. Ayrıca, konu hakkında basında çıkan haberleri eleştirerek, “Belediyeden buna dair o haberleri yapan herkesi ayrı ayrı tebrik ederim. Bir arayıp sorsalar, böyle bir karar var mı diye?” dedi.
Tugay, “Partimizin ve ideolojimizin belli olduğunu” belirterek, böyle bir heykelin İzmir’e dikilmesinin olasılığını reddetti. “Konu hakkında yapılacak oylamada olumsuz sonuç çıkacak” diyen Tugay, bu tür iddiaların doğru olmadığını ve gerçeklerle bağdaşmadığını vurguladı.
 

Bakmadan Geçme