• Haberler
  • Başkan Bağlı, JES’e karşı mücadeleye devam ediyor

Başkan Bağlı, JES’e karşı mücadeleye devam ediyor

Koza Hareketi Derneği (Koza-Der) Başkanı Selahattin Bağlı, jeotermal enerji santralleriyle alakalı Kiraz'da yaptığı mücadeleyi sürdüreceğini belirtti....

Koza Hareketi Derneği (Koza-Der) Başkanı Selahattin Bağlı, jeotermal enerji santralleriyle alakalı Kiraz’da yaptığı mücadeleyi sürdüreceğini belirtti. Bağlı, “İçerisinde Ödemiş de olmak üzere 16 farklı ilçede 33 farklı proje kapsamında gerçekleştirilecek JES ihalelerinin ötelenme kararı sonrası Kiraz’ın Karaburç ile Çayağzı mahallelerinde kurulması planlanan JES’ler ile alakalı vatandaşı bilgilendirmek adına kahvehanelere gittik, bildiri dağıttık. Onlara gelecek dönemde JES’le beraber gerçekleşecek zararları anlatmaya çalıştık. Hatta buradaki vatandaşları Aydın’ın Germencik ve İncirliova ilçelerine götürerek sonuçları da gösterecektik. Vatandaşlar, ne yazık ki buraları ziyaret etmek istemedi. ‘Sera yapılacak. Sıcak su verilecek. İstihdam sağlanacak’ sözleriyle JES’in kurulmasını destekliyorlar. Çoğu, ‘Zararlı bir şey olsaydı Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar izin vermezdi’ diyor.

“Dernek olarak gerekli uyarıları yaptık”

Biz, dernek olarak gerekli uyarıları yaptık. Bundan sonraki dönemde de hukuki süreci başlatarak mücadelemize devam edeceğiz. Ödemiş’te de mücadelemizi geçtiğimiz aylarda sürdürdük ve vatandaşlarımıza bu konuyla alakalı bilgileri verdik. Küçük Menderes Havzası, taşı toprağı altın bir havza ki toprağın altından edinilecek zenginliğe hiç ihtiyacı yok. Jeotermal çalışmalarıyla beraber hidrojen sülfür, bütün havzayı etkisi altına alacak. Yer altı tatlı su kaynaklarımız yok olacak. Toprağın üstündeki zenginliklerimizi de kaybedeceğiz” dedi.

“Topraklarımız kurban edilmesin”

Bağlı, cümlelerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıllarda Çamlıca ve Küre için gerçekleştirilecek olan JES’ler için de mücadelemizi vermiştik. Birlik ve beraberlikle verdiğimiz mücadelenin sonrasında ihalelerin tamamının iptalini sağlamıştık. Burası, tarımın kalbi niteliğinde bir bölge. Topraklarımızı kaybedersek her şeyimizi kaybedeceğiz. Geleceğimize güzellikler bırakmak istiyoruz. Kiraz’a da bu nedenle üç kez gittik. Her defasında da vatandaşlara bu vaatlerin kaybedeceklerimizin yanında ne kadar küçük kaldığını anlatmaya çalıştık. Mücadelemiz sırasında Kiraz’da ÇED sürecinin de başladığını öğrendik. Topraklarımız kurban edilmesin.”

Ece Köseoğlu    

 

Bakmadan Geçme