• Haberler
  • Başkan Badem, yerel basını ağırladı

Başkan Badem, yerel basını ağırladı

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, şehir dışında olması nedeniyle ertelenen ve dün gerçekleştirilen 10 Ocak Çalışan...

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, şehir dışında olması nedeniyle ertelenen ve dün gerçekleştirilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşmasında Ödemiş’teki yerel basın mensuplarına yemek vererek hediyeler takdim etti.

Ödemiş Belediyesi Ahrandı Restoran’da verilen yemekte Ödemiş Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve yapacak olduğu projeler konusunda bilgiler aktaran Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “10 Ocak’ta kutlamamız gereken Çalışan Gazeteciler Günü’nü bakanlarımızın İzmir’e gelmesiyle nedeniyle orada bulunmamdan dolayı kutlayamamıştık. Bugün birlikteyiz, 10 Ocak Gazeteciler Gününüz kutlu olsun.

Çalışmalarda gelinen noktaları anlattı

Basın, demokrasinin temel öğelerinden birisidir. İnsanlarımıza bilgilendirme görevi yapan basın çok önemlidir. Küçük Menderes Havzası’nda verdiğimiz sözlerin gerçekleştiğini hep beraber görüyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Yapılan yatırımlar, devletimizin bölgemize verdiği önemi ortaya koymaktadır. İzmir-Ödemiş demiryolu için 2005 yılında alınan söküm kararının iptal edilip 70 kilometre hat değiştirilerek sanat yapıları da içinde kalmak şartıyla devreye girmesinde bir katkımız olduğunu düşünüyorum. Torbalı-Kiraz yolunun yapılması, 2009 seçim vaatlerimizden birisiydi, hamdolsun belirli bir noktaya geldik.

İlçemizde yedi yıldızlı otel niteliğindeki hastanemizin açılması, son aşamaya gelmiştir. Uzman eksikliği olması, hastanemizin açılmasını gecikmektedir. Bütün çabalarımızla uzman eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. Yakın bir gelecekte yeni hastanemiz, Ödemiş halkının hizmetine girecektir. Çağrı merkezimizde 252 sigortalı kişiye iş imkanı sağladık. Unutulmuş olan Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapısı tamamlanmış, bütün parseller satılmıştır. Çalışmalarımız, süratli bir şekilde devam etmektedir. TOKİ tarafından Ahrandı mevkiinde yapılacak olan 500 konut için çalışmalar devam ederken özellikle enerji konusunda sorun çıktı. Bunu da aşmak için TEDAŞ Bölge Müdürü, şehrimize gelerek gerekli çalışmaları başlattı. Yakın bir zamanda ihtiyacı olan emeklilerimize ve vatandaşlarımıza konutlar için yeniden kayıt yapılacaktır. Önceden ihtiyacı olmayanlar da yazılmış. Bu kez ihtiyaçları olanları göz önünde tutacağız, onun için de kayıtları yenileyeceğiz.

“Doğalgazın büyük bölümü bitti”

Doğalgaz çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlanmıştır. Bu da Ödemiş’te hava kirliliğini önemli bir ölçüde azaltmıştır. Haydi Çocuklar Sinemaya adlı bir projeyle 16.000 çocuğumuzu sinemayla tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz, Ödemiş’te olmalarına rağmen sinemayı hiç görmeyen çocuklarımızın bu sosyal ihtiyacını da karşılıyoruz. İnşallah 2018 yılında Torbalı-Ödemiş arasında elektrikli tren çalışmasını sağlayarak ve sefer sayısını da arttırarak halkımızın daha rahat yolculuk ettiğini hep birlikte göreceğiz. 

Yüksekokulun kapandığı sırada sesini çıkarmayanlar, sosyal medyada birtakım eleştirilerde bulunuyorlar. Ben de diyorum ki okul kapanırken neden sesinizi çıkarmadınız? Bütün bölgeyi içine alan Küçük Menderes Üniversitesi ve buna bağlı fakülteler açılması konusunda temaslarımız devam etmektedir.

 

“Stadyumun yeri değişecek”

Stadyumun yeri yeşil alan olarak kalacak ve stadyum başka yere taşınacaktır. Gölcük’le ilgili başta gölün temizlenmesi olmak üzere birtakım çalışmalar yaptık. Özellikle otopark konusunda gerekli çalışmalarımız devam etmektedir. Gelen vatandaşlarımız, rahatlıkla arabalarını park etme imkanına kavuşacaktır. Birgi Dede, Çınaraltı Pansiyonu ve Taşpazar başta olmak üzere birçok alanda restorasyon çalışmalarımız süratli bir şekilde devam etmektedir. Sokak sağlıklaştırmasına büyük önem veriyoruz” dedi.

Taşerondan kadroya geçiş konusundaki müracaatları da değerlendiren Başkan Badem, “Hükümetimizin uyguladığı taşerondan kadroya geçişle ilgili olarak 500’e yakın müracaat aldık. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Üniversiteye yeşil ışık

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in gazetemizle gerçekleştirdiği röportajda değindiği Küçük Menderes Havzası’na çok öğrenci kapasiteli üniversite konusuna da sıcak baktığını dile getiren Badem, “Bölgemizde çok öğrencili bir üniversite olmasını tabii ki isteriz. Önemli olan, Küçük Menderes Havzası’na güzel bir hareketlilik kazandırılmasıdır. Zaten bu konuda girişimlerimiz de var” şeklinde konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

 

Bakmadan Geçme