• Haberler
  • Genel
  • Başkan Ahmet Aydın Seferihisar’ın kurtuluşunu kutladı

Başkan Ahmet Aydın Seferihisar’ın kurtuluşunu kutladı

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın 11 Eylül Seferihisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümünde...

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın 11 Eylül Seferihisar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

İşgal edildiği gün, bir ulusun Kurtuluş Savaşı’nı başlatan, işgalin bittiği gün ise o ulusun Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren bir şehirde yaşamaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Aydın;

“15 Mayıs 1919’da İzmir’e çıkarma yapan işgalci Yunan askerlerine Kordon’da ilk kurşunu sıkmasıyla MilliMücadele’nin fitilini ateşleyen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in, Türk direnişini başlatan ve 3 yıl 3 ay 25 gün süren mücadeleyi zaferle taçlandıran bu şehrin bir ferdi olmanın haklı gururunu yaşıyorum.

Aziz Türk milleti, tarih boyunca şan ve şerefle dolu bir geçmişe sahip olmuştur. Her dönemde, vatan topraklarına yapılan düşmanın işgal girişimlerine karşı dik durmuş ve bağımsızlık uğruna fedakarca mücadele etmiştir. İşte 9 Eylül 1922’de, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milletimiz Batı Anadolu’da adeta küllerinden yeniden doğarak İzmir’de düşmanı denize dökmüş, bağımsızlık mücadelesine yeni bir ivme kazandırmıştır. Bu kahramanlık destanında, Seferihisar’da da Türk milletinin birlik ve beraberliğinin en güzel örneklerinden biri sergilemiştir. Albay Çolak İbrahim Bey ve silah arkadaşlarının gösterdiği kahramanlıkla 11 Eylül 1922 Pazartesi günü Seferihisar, tamamen düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu destansı anılar, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin unutulmaz bir parçası olarak tarihimizde yerini almıştır.

Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının ardındanGazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin artık kültür ve sanat savaşına gireceğini vurgulayarak, kitapların cephane sandıklarına doldurulması talimatını kütüphaneci Nuri Bey’e verdi. Bu davranışın altındaki mesaj açıktı: kitaplar, cephaneler kadar kıymetli birer silahtı ve bundan sonra Türkiye, topla ve tüfekle değil, bilim ve sanatla savaşacaktı. Silah tutan eller artık kitapları kavramalı, düşmanı gözlemlemek için kullanılan dürbünler gökyüzünü incelemelidir. Tarihini bilmeyen, geleceği şekillendiremez öğretisiyle, her geçen gün bu fikri daha da benimseyerek çalışmalıyız.

Bilim, kültür, sanat ve teknolojik ilerlemeler gibi her yaşam alanında gösterdiğimiz çabalar, yaptığımız çalışmalar ve elde ettiğimiz başarılar, aynı zamanda minnettarlıkla andığımız aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize duyduğumuz şükranın bir yansımasıdır. Geçmişimize olan bağlılığımızı ve önceki nesillerden miras aldığımız değerleri geleceğimize eksiksiz bir şekilde aktarabilme yetimiz, bu mirası daha da zenginleştirebilme sorumluluğumuzdur. Bu amaçla, Seferihisar’ın onurunu taşıyan, birlikte yaşama anlayışıyla gece gündüz demeden milletimizin refahı ve ilerlemesi için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz!

Bu duygu ve düşüncelerle, 101 yıl önce bugün düşman işgalinden kurtulan Seferihisar’ımızın kurtuluşunu yürekten kutluyor, vatan savunmasında hayatını kaybeden ecdadımızın mekânlarının cennet, ruhlarının şad olmasını diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme