Basında kıyım mevsimi sürüyor

Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarından Demirören Medya Grubu’nda büyük bir işten çıkarma süreci başlatıldı. Posta Gazetesi’nden...

Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarından Demirören Medya Grubu’nda büyük bir işten çıkarma süreci başlatıldı. Posta Gazetesi’nden internet ekibi ile birlikte toplam 7 kişi işten çıkarıldı. Gazete Vatan’ın internet ekibinden 4 kişi ve Fanatik.com.tr’den de 3 kişinin işlerine son verildi. Bu durum, medya sektörü çalışanları arasında kaygı ve öfkeyle karşılanırken, uzun yıllardır ilgili kurumlarda çalışan kişilerin de işten çıkarma kararına dahil edildiği anlaşıldı.

Grubun içinde Hürriyet ve Milliyet’in internet gruplarından da işten çıkarmalar yaşanabileceği hakkında iddialar sürerken iki gazetenin de zam beklentisinde olduğu biliniyor. Öte yandan, Posta gazetesinin internet platformu Posta.com.tr’nin gece ekibinin tamamı işten çıkarıldı. Bu durum, medya sektöründeki dengeleri sarsarken Independent Türkçe ekibinden Çağla Üren’in tweetinde paylaştığı veriler konunun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

İbretlik bir fotoğraf. Önde haklarını alamayan işçiler. Arkada muhtemelen İstanbul'un en pahalı plazası. Herkes eylemi şaşkınlıkla izledi.

Tüm Avrupa'da, Amerika'da yasaklısınız. Sosyal medya platformları size kapılarını kapatmış. Arabuluculuğu kendine görev edinmiş bir Türkiye… pic.twitter.com/LAxpr0cwus

— Çağla Üren (@caglauren) August 8, 2023

İşten çıkarılan basın emekçilerinin tazminatları konusu tartışmalı gündemde önemli yer tutuyor. İşsiz kalan gazetecilerin tazminatlarının, maaş zammı yansıtılmadığı için eski maaş üzerinden hesaplanacağı bilgisi paylaşıldı. Demirören Medya Grubu’nun aldığı bu radikal kararlar, medya sektöründeki iş güvencesi ve çalışan haklarının korunması ile ilgili tartışmalara sebep oldu.

Öte yandan Sputnik’de işten çıkarılan 24 gazetecinin adalet arayışı sürüyor. Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını belirten 24 kişi Türkiye Gazeteciler Sendikası ile birlikte haklarını arıyor.

Bugün İstanbul'dan haykırdık, yarın Ankara'da olacağız.
Atılan üyelerimiz işe dönecek, Sputnik'e Sendika girecek!

?️ 9 Ağustos Çarşamba ? 11.00
?Ankara Söğütözü Koç Kuleleri A Blok önü#SputnikeSendika #SputnikGrevde pic.twitter.com/eHZd2LswFo

— Gazeteciler Sendikası (@TGS_org_tr) August 8, 2023

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme