Basın toplantısında akıl almaz anlar

Başkanın konuşmasının aniden kesilmesi, basın mensuplarını şaşırtırken Biden bir süre mikrofonun kapatıldığını fark etmeden konuşmasına devam...

Başkanın konuşmasının aniden kesilmesi, basın mensuplarını şaşırtırken Biden bir süre mikrofonun kapatıldığını fark etmeden konuşmasına devam etti daha sonra mikrofonu bırakıp ayaklarını sürüyerek kuluse geri döndü.

Basın toplantısında dikkat çeken bir başka şeyse 80 yaşındaki ABD başkanı bir basın mensubunun sorusunu cevaplarken arkadan gelen müzik sesiydi.

Biden’in mikrofonunun kapatılmasının ardından müzik sesi daha yükseldi, bu sırada Biden konuşmaya devam etti ancak konuşması duyulmadı.

ABD başkanlığı için 2024 yılında yeniden aday olmak isteyen Biden, eski başkan Donald Trump ile yaşları nispeten yakın olmasına rağmen ‘ilerleyen yaşı’ nedeni tartışmaların tam göbeğinde.

ABD’de yapılan son anketlerden birinde katılımcıların yüzde 73’ü Biden’ı ‘çok yaşlı’ gördüklerini ifade ederken, CNN’in yaptığı ankette Demokrat eğilimli seçmenlerin üçte ikisi Biden’ın 2024 adayı olmasını istemediklerini ifade ettiler. Biden’ın danışmanları, onun küresel sahnedeki faaliyetlerinin adaylığı önündeki engelleri kaldırabileceğine inanıyor.

80 yaşındaki başkanın son 5 gün içinde dünyadaki farklı ülkelere yaptığı ziyaretler yaklaşan seçimler için ‘bir güç gösterisi’ olması gerekirken, ABD başkanının sözünün yarıda kesildiği ve sahneden inmek zorunda kaldığı Basın Toplantısı dünya gündemine oturdu.

 

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme