• Haberler
  • Genel
  • Basın İlan Kurumu'ndan, bayram programında önemli açıklama

Basın İlan Kurumu'ndan, bayram programında önemli açıklama

Kurban Bayramı dolayısıyla Kurum Genel Müdürlüğü'nde ve Şube büdürlüğünde çalışanlarla bayramlaşan Basın İlan Kurumu Başkanı Cavit...

Kurban Bayramı dolayısıyla Kurum Genel Müdürlüğü’nde ve Şube büdürlüğünde çalışanlarla bayramlaşan Basın İlan Kurumu Başkanı Cavit Erkılınç, çevrimiçi katılımın da olduğu programda yaptığı konuşmada, “ birlik ve beraberliğin pekiştiği bu güzel günlerde Basın İlan Kurumu ailesini bir arada görmekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

Mevzuat düzenlemesi ile birlikte 1 Nisan 2023’te internet haber sitelerinin Resmi ilan yayınlamaya başladıklarını hatırlatarak konu ile ilgili yeni döneme geçiş sürecinin sorunsuz ilerlemesi konusunda ki katkıları için personele tebriklerini iletti.

Resmi ilan yayınlanması hususunda mevcut durumda 400’Den fazla internet haber sitesinin görev alanları dahilinde bulunduğunu belirten Erkılınç, Halihazırda resmi ilan yayımlayan 400’ün üzerinde internet haber sitesinin görev alanlarında bulunduğunu belirten Genel Müdür Erkılınç, “Kendimize ait ölçüm sisteminin testlerini 50’den fazla site üzerinde gerçekleştiriyoruz. Temmuz ayı itibarıyla tüm sitelerimizi ölçmeye ve değerlendirmeye başlayacağız. Ağustos ayında tarafımızca ölçülen, Kurumun geçerli saydığı trafik bilgilerini internet sitelerimiz ile paylaşmayı planlıyoruz”  ifadelerini kullanarak trafik ölçümünün Basın İlan Kurumu tarafından ele alınacağını duyurdu.

Sahte trafik akışına kesinlikle müsaade edilmeyecek

Cavit Erkılınç, yetkili personelinden ilgili basın kuruluşlarının ‘sahte trafik akışına kesinlikle müsaade edilmeyeceği yönünde bilgilendirilmesi’ hususunda ricada bulundu.

Basılmayan ,satılmayan kalmasın

Sonbahar öncesinde sahadan toplanan verilerin ışığında Türkiye’nin tüm basın kuruluşlarının bir fotoğrafının çekileceğinden bahseden Erkılınç, “Basılmayan, satılmayan ve okunmayan gazete kalmasın diye yoğun uğraş verdiğimiz bir dönemde, ziyaretçisi olmayan, haber üretmeyen, nitelik sorunu yaşayan internet haber siteleri gün yüzüne çıksın istemiyoruz. Resmi ilan yayımını sonsuza kadar verilmiş, atadan miras kalmış bir hak gibi görenler var. Benzer sıkıntıların dijital mecrada da yaşanması, sorunlarımızın katlanmasına ve resmi ilanların yayın mecrasına ilişkin tartışmaların yeniden başlamasına neden olacaktır” sözlerini kullandı.

Erkılınç, Resmi ilan yaymlanması hakkındaki hususları düzenleyen mevzuatın saha gerçeklerle uyuşmaması durumunda yeniden ele alınacaklarını da bildirdi. Erkılınç, Kontrol müdürlüğünde calışan personelin çok yakında daha sık ve daha titiz saha denetimleri ile muhatap kurumları inceleme altında tutacağının da bilgisini verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme