BASIN DÜNYAMIZ

25 Kasım ve 2 Aralık günleri Dünya Felsefe Federasyonu Derneği eski başkanı Prof. Dr. Alfred Kosing...

25 Kasım ve 2 Aralık günleri Dünya Felsefe Federasyonu Derneği eski başkanı Prof. Dr. Alfred Kosing ile birlikteydik. Felsefe- inanç -eğitim üçlüsünün birbirini nasıl etkilemiş olduğunu tarihi olaylar ve günlük yaşam örneklerine bakarak konuştuk. Bu görüşmemizin mimarı kültür toplum elçimiz sevgili Fatma Sema Özsüer hanımefendi idi. Değerleri için çırpınan bir değerli yürek; adeta çırpınıyor.

Oysaki;

Basın Dünyamızın bir bölümü için felsefe haberlerinin, felsefe programlarının pek bir önemi yok.

Neden mi böyle düşünüyorum; ister istemez böyle düşünmek durumunda bırakılıyoruz. Bir filozof düşünün 90 yaşına gelmiş; ülkemizde 17 yıldır yaşıyor. Bulunduğu coğrafyada da felsefe yapıyor, kitap yazıyor. Siz bu değeri bulunduğunuz il ya da ilçedeki basına haber yaptırmak için seferber oluyorsunuz oralı bile olmuyorlar.

Öte taraftan da radyoya böylesi bir düşünce adamının konuk alınmasını rica ediyorsunuz sizden ne kadar reklam vereceği soruluyor ise ne hissederdiniz?

Profesörü konferans vermesi için sürekli yurtdışında konuk eden onlarca kişinin vizyonu, misyonu, bakış açısı ile bizdeki bakış açısını bir değerlendiriniz!

Magazin olmasın anlamında bir şey demiyorum. Elbette ki paparazzi, magazin de olsun; ama felsefeye, düşünce dünyasına hizmet etmiş onlarca fikir adamını da topluma anlatmak onları tanıtmak da basının bir misyonu olmalı diye düşünüyorum.

Basın ve Medya Sektöründe olmak gerçekten zor meşakkatli bir iş; reklamı önemsiyoruz. Reklam olmadan olmaz. Lakin medya patronları bir kültür çalışmasına felsefe dünyasına hizmet bakışı ile bakamıyorsa ne kadar çok kazanırsa kazansın sanki bir önemli uzvu eksikmiş gibi gelir bendenize; siz ne dersiniz sevgili okurlarımız?

Aslında bir anlamda gazetelerin de radyoların da kısacası basın ve medyanın sahibi sizlersiniz.

Bir yazar birkaç hafta yazmadığında yazarınıza sahip çıkar mısınız; bir fikir adamı gazetede haber olmazsa üzülür müsünüz?

Reklam vereyim, yeter mi diyorsunuz. Gazete ya da basın dünyası sadece reklam dünyası mıdır?

Değerli okurlarımız el cevap kısmı tüm yorumlarıyla size emanettir, vesselam.

Bakmadan Geçme