• Haberler
  • Gündem
  • Barış Terkoğlu’ndan Merdan Yanardağ yorumu “katalog suç değil”

Barış Terkoğlu’ndan Merdan Yanardağ yorumu “katalog suç değil”

HalkTV’de yaptığı açıklamalarda Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasını da yorumlayan Terkoğlu, gazetecinin işlediği suçun “katalog suç” kapsamında değerlendirilemeyeceğini...

HalkTV’de yaptığı açıklamalarda Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasını da yorumlayan Terkoğlu, gazetecinin işlediği suçun “katalog suç” kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi.

HalkTV’de yayınlanan Gündem Özel programında konu hakkında konuşan Terkoğlu, Yanardağ’ın belki hiç yatarı olmayan bir suçtan dolayı tutuklu yargılandığını ifade etti.

Yanardağ’ın suçlandığı “terör örgütü propagandası yapma” suçunun bir katalog suç olmadığını hatırlatan Terkoğlu, ‘Terör örgütü propagandası yapmaktan ben kendisi tutukluyorum çünkü bu katalog suçlardandır’ diyor hakim. Katalog suçlardan değil ki, açıp listeye bile bakmamış!” dedi.

Yayında bulunan bir diğer konuk, avukat Turgut Kazan da suçun, katalog suç listesinde olmadığını teyit etti.

Yanardağ hakkında hazırlanan raporda, delillerin tam olarak tespit edilmediğinin yazılı olmasına rağmen Yanardağ’ın avukatının, Yanardağ’ın tutuklanmasına neden olan programı bir CD içinde yetkililere ulaştırdığını da belirten Terkoğlu, katalog suçların tutuklanma tedbirine başvurulabilecek suçlar olduğunu hatırlattı.

Avukat Turgut Kazan’ın, kaçma şüphesi bulunan şüphelilerin bu suçlar kapsamında tutuklandığını hatırlatması üzerine de “Terör örgütü propagandası yapmaktan ben kendisi tutukluyorum çünkü bu katalog suçlardandır” diyor hakim. Katalog suçlardan değil ki, açıp listeye bile bakmamış! Ve ölçülülük ilkesi dikkate alındığında bakın 1-5 yıl, dediğim gibi yatarı olmayacak, ölçülülük de yok. Şüphelinin kaçma ve saklanma şüphesini uyandıran somut olguların bulunduğu.” dedi.

Son olarak Terkoğlu, Yanardağ’ın Büyük Maraş depreminin 4 gün sonrasında beri yurt dışına çıkış yasağı bulunduğunu ekledi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme