• Haberler
  • Teknoloji
  • Bard Yenilendi! Google’ın Yapay Zeka Sohbet Botu Türkçe Desteğiyle Karşınızda!

Bard Yenilendi! Google’ın Yapay Zeka Sohbet Botu Türkçe Desteğiyle Karşınızda!

Google’ın yapay zeka destekli sohbet botu Bard, Türkçe dil desteği ve bir dizi yeni özellikle güncellendi....

Google’ın yapay zeka destekli sohbet botu Bard, Türkçe dil desteği ve bir dizi yeni özellikle güncellendi. OpenAI tarafından Kasım 2022’de piyasaya sürülen ChatGPT, teknoloji dünyasında önemli bir dönüm noktası oldu. Yapay zeka teknolojileri üzerinde uzun yıllardır çalışan Google ve Meta gibi şirketler bile bu trendi kaçırmamak için sohbet botlarını erken yayınlamak zorunda kaldı.

Google, Bard’ın Türkçe dil desteğiyle ilgili sevindirici bir haberle Türkiye’deki kullanıcılarını memnun etti. 13 Temmuz itibarıyla Google, Bard’ın Türkçe dil desteğiyle kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Google’ın yayınladığı bir blog yazısında, Bard’ın Arapça, Çince, Almanca, Hintçe, İspanyolca ve Türkçe dahil olmak üzere 40’tan fazla dili desteklemeye başladığı açıklandı. Ayrıca sohbet botuna yeni eklenen özellikler de paylaşıldı.

Haber

Bard’ın yeni özellikleri şunlar:

1. Yanıt dinleme özelliği: Bard’ın verdiği cevaplar artık sesli olarak dinlenebilecek.

2. Yanıtları özelleştirme: Bard’ın hangi tonda ve stilde yanıt vereceğini beş farklı seçenek arasından seçebileceksiniz. Bu seçenekler basit, uzun, kısa, profesyonel ve gündelik şeklinde olacak.

3. Sohbetleri sabitleme, düzenleme ve değiştirme: Bard ile yaptığınız sohbetleri sabitleyebilecek ve daha sonra erişebileceksiniz. Ayrıca sohbete bir ad verebileceksiniz.

4. Kodları daha fazla platforma aktarabilme: Bard’ın yazdığı Python kodlarını Google Colab’dan Replit’e aktarabileceksiniz.

5. Yanıtları paylaşabilme: Sohbetin bir bölümünü veya sadece bir cevabı bağlantılar aracılığıyla paylaşabileceksiniz.

6. İsteklerde resim kullanabilme: Artık Bard’a fotoğraf gönderebilecek ve bu fotoğraftaki bir içeriği sorgulayabileceksiniz. Bu işlevler, Google Lens’in fonksiyonlarına benzer şekilde çalışacak.

Bir diğer önemli haber de Avrupa ile ilgili. Avrupa Birliği, Google’ın Bard sohbet botunun gizlilik konusundaki endişeler nedeniyle kullanıma sunulmasına izin vermemişti. Ancak bugün Google, Avrupa Birliği ülkeleri ve Brezilya dahil olmak üzere daha fazla ülkede Bard’a erişimin mümkün olduğunu duyurdu.

https://bard.google.com

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme