• Haberler
  • Eğitim
  • Banvit 'Akıllı Çocuk Sofrası' projesinde ödül aldı

Banvit 'Akıllı Çocuk Sofrası' projesinde ödül aldı

Toplumsal yatırımlarında ”Sürdürülebilir Gıda” konusunu odak noktası yapan Banvit BRF'in 'Akıllı Çocuk Sofrası' projesi, Marketing Türkiye ve...

Toplumsal yatırımlarında ”Sürdürülebilir Gıda” konusunu odak noktası yapan Banvit BRF’in “Akıllı Çocuk Sofrası” projesi, Marketing Türkiye ve BoomSonar tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Brandverse Awards yarışmasından ödül aldı. Akıllı Çocuk Sofrası, toplumsal ve çevresel sorunların çözümü ve farkındalık için geliştirilen tüm projelerin değerlendirildiği Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü çerçevesinde “İsrafla Mücadele ve Geri Dönüşüm” kategorisinde “Bronz” ödülün sahibi oldu.

Banvit BRF’in Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla hayata geçirdiği Akıllı Çocuk Sofrası projesi çocuklarda doğru beslenme alışkanlıklarının oluşturulmasını ve gıda israfı hakkında bilinçlenmelerini hedefliyor. Gıda israfını azaltmakta rol oynayacak bir neslin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Akıllı Çocuk Sofrası, aynı zamanda bilinçli gıda tüketiminde de belirleyici bir role sahip olan ebeveynler ve öğretmenler ile birlikte bu değişimi sağlamayı hedefliyor. Proje, İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, Pedagog ve Eğitim Bilimci – Akademisyen Dr. Özgür Bolat, Uzman Diyetisyen Ayça Alara Aycan, Sağlıklı Beslenme Stratejisti ve Gastronomi Uzmanı Diyetisyen Aslı İçingür gibi alanlarında uzman isimlerin danışmanlığında ilerliyor.

Banvit BRF’in Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Gürleroğlu konuyla ilgili şöyle konuştu ” markaların dünyasına kapsayıcı bir bakış sunan Brandverse Awards’dan ödül almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Gürleroğlu; “Gerçekleştirdiğimiz projelerin ödül aldığını görmek bizler için büyük bir motivasyon kaynağı. Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden biri olarak sürdürülebilirlik çalışmalarımız paralelinde sağlıklı nesillerin yetişmesi ve gıda israfının önlenmesine büyük bir önem veriyoruz ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme