• Haberler
  • Genel
  • Bakanlık, kaçak olduğu iddia edilen yapıyı kamulaştıracak

Bakanlık, kaçak olduğu iddia edilen yapıyı kamulaştıracak

Sözcü gazetesinden Batuhan Serim’in haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı, İstanbul Zeytinburnu’nun Seyitnizam Mahallesi’nde...

Sözcü gazetesinden Batuhan Serim’in haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı, İstanbul Zeytinburnu’nun Seyitnizam Mahallesi’nde bulunan yeşil alana kaçak olarak yapıldığı iddia edilen bina ile ilgili acele kamulaştırma kararı aldı. Bina, Suudi Arabistan merkezli Al Qemam Holding’e bağlı olarak Türkiye’de faaliyet yürüten AkZirve Gayrimenkul tarafından plaza olarak kullanılmak için inşa edilmişti.

İBB yıkacaktı

İddialara göre 2021 yılında yapının kaçak olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından tespit edilmiş, bina hakkında verilen yıkım kararı engellenmişti.

Mahkemenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi lehine verdiği karara rağmen İstanbul Valisi Davut Gül’ün devreye girmesi ile 29 Ağustos’ta yapıyı yıkmak için bölgeye giden İBB ekiplerine polis izin vermemişti. Gerekçe olarak ise Valilik imzasıyla yapının Hazine’ye geçtiği, AkZirve’nin yapıyı kiralamak istediği ve talebin değerlendirildiği gösterilmişti.

28 Ağustos’ta Belediye tarafından acil kamulaştırılacak yer statüsüne alınmıştı

Yapı, 28 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Zeytinburnu Belediyesi tarafından acil kamulaştırılacak yer statüsüne alınmıştı. 31 Ağustos günü ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın askıya çıkardığı yeni imar planlarına göre plazanın olduğu yeşil alan acele kamulaştırma ile Zeytinburnu Belediyesi’ne verilmişti. Plazanın ise sosyal tesis olarak düzenlenmesi planlanıyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme