• Haberler
  • Sağlık
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye fayda sağlayan vitaminler

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye fayda sağlayan vitaminler

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için doğru beslenme oldukça önemlidir. Bazı vitaminler ise bağışıklık sistemi fonksiyonlarını destekleyerek, enfeksiyonlarla...

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için doğru beslenme oldukça önemlidir. Bazı vitaminler ise bağışıklık sistemi fonksiyonlarını destekleyerek, enfeksiyonlarla mücadele etmemize yardımcı olur.

  1. C vitamini, antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikalleri nötralize eder ve bağışıklık hücrelerinin fonksiyonlarını destekler. Turunçgiller, kivi, çilek, domates, kırmızı biber ve brokoli gibi yiyeceklerde bol miktarda bulunur.
  2. D vitamini, vücudumuzdaki T hücrelerinin üretimini artırır ve kemik sağlığı için de önemlidir. Güneş ışığından en iyi şekilde faydalanmakla birlikte, somon, ton balığı, süt, yoğurt, peynir ve portakal suyunda da bulunur.
  3. E vitamini, bağışıklık hücrelerinin fonksiyonlarını destekler ve serbest radikalleri nötralize eder. Badem, fındık, fıstık, ıspanak, tatlı patates ve avokado gibi yiyeceklerde bulunur.
  4. A vitamini, enfeksiyonlara karşı koruyucu bir bariyer olan mukozalarda bulunur ve göz sağlığı için de önemlidir. Havuç, tatlı patates, ıspanak, kış kabağı, mango ve kayısı gibi besinlerde bulunur.
  5. B6 ve B12 vitaminleri, bağışıklık sistemi hücrelerinin üretimini artırarak bağışıklık fonksiyonunu desteklerler. Tavuk, somon, kahverengi pirinç, patates ve muz gibi yiyeceklerde bulunurlar.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin en iyi yolu, dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni ile birlikte aktif bir yaşam tarzı sürdürmektir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme