• Haberler
  • Genel
  • Bademli Köyü’nde Temiz Deniz ve Çevre Temalı Coşku Dolu Festival Gerçekleşti

Bademli Köyü’nde Temiz Deniz ve Çevre Temalı Coşku Dolu Festival Gerçekleşti

Bademli Köyü Muhtarı Neslihan Maraş, konuşmasında festivalin geçmişte kaybettikleri tiyatro sanatçısı Ragıp Ertuğrul’u anarak başladı. Covid...

Bademli Köyü Muhtarı Neslihan Maraş, konuşmasında festivalin geçmişte kaybettikleri tiyatro sanatçısı Ragıp Ertuğrul’u anarak başladı. Covid salgını ve ardından ülkeyi sarsan deprem nedeniyle festivalin ara vermek zorunda kaldığını belirten Muhtar Maraş, hayatın devam etmesi gerektiği düşüncesiyle festivalin yeniden düzenlendiğini ifade etti. Festivalin ana temasının ‘Temiz Deniz, Temiz Çevre’ olduğunu vurgulayarak, geleceğin çocuklarına temiz bir çevre bırakmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Festivalde, şair ve yazarlar Halit Özboyacı, Hüseyin Peker, Lütfiye Aydın ve Ali Özpalanlar moderatörlüğünde bir araya gelerek etkinliklere katıldılar. ‘İZBB Genç İzmir PandomimTeam Atölyesi’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi’, ‘Çocuk Tarım Atölyesi’ ve ‘Ritim ve Dans Atölyesi’ gibi çeşitli atölyeler düzenlendi. Ayrıca, DİFOK’un Dikili Köyleri temalı fotoğraf sergisi de festival boyunca ziyaret edilebildi.

Festivalin önemli bir etkinliği olan Zeytinyağlı Yöresel Yemek Yarışması, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca, sanatçı Zeliha Sunal tarafından desteklenen ‘Bademli Denizi Temiz Kalmalı’ başlıklı çevre etkinliği düzenlendi ve çocuklarla birlikte belirlenen yerlerde duvar boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Bergama Kozak Yukarıbey Kadın Tiyatrosu, çevre konulu oyunlarıyla büyük alkış topladı. Akbelen’de mücadele eden yöre köylülerine selam gönderilen bu etkinlikte Kozak’ta altın madeni ve taş ocaklarının açtığı büyük yıkım anlatıldı. Ayrıca, Bademli Kadın Tiyatrosu da milli mücadelede etkin rol oynamış tarihi kadın figürlerin canlandırıldığı bir oyun sergiledi.

Festivalin son gününde, Bademli çocuk Orkestrası’nın dinletisi ve Pelin Kadıoğlu ile İZBB THM Orkestrası’nın konseriyle coşku dolu bir şekilde sona erdi. Festival, temiz deniz ve çevre bilincini vurgulayan etkinliklerle, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme