• Haberler
  • Spor
  • Aydınlı Atlet Serkan Şengil, Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası’nda Parlıyor

Aydınlı Atlet Serkan Şengil, Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası’nda Parlıyor

  Aydın Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’nde görev yapan 50 yaşındaki Serkan Şengil, atletizmdeki üstün performansıyla adından...

 

Aydın Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’nde görev yapan 50 yaşındaki Serkan Şengil, atletizmdeki üstün performansıyla adından sıkça söz ettiriyor. Son olarak İzmir’de düzenlenen 32. Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası’nda Aydın’ı başarıyla temsil eden Şengil, şampiyonadan büyük bir başarı ile döndü. Şengil, 12 ülkeden 485 sporcunun yarıştığı bu prestijli organizasyonda 4×100 metre bayrak yarışında 58.33 saniyelik derecesiyle gümüş madalya kazanarak Balkan İkincisi oldu. Ayrıca, Şengil, 50 metre 3 adım atlama kategorisinde 9.94 metre ile Balkan üçüncülüğünü elde etti.

Başarısıyla Aydın’ı gururlandıran Serkan Şengil, kazandığı madalyalarla Türk bayrağını gururla taşıdı. Şengil, başarısını şu sözlerle ifade etti: “Elde ettiğim başarılarla Türk bayrağını kürsüde temsil etmek benim için büyük bir onur. Bu başarıları elde etmemde emeği geçen atletizm antrenörü Musa Yörük hocama, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu’na, İzmir Masterler Atletizm Kulübü ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü gibi destekçilerime ve her zaman yanımda olan eşim Muazzez Şengil’e teşekkür etmek isterim.”

Serkan Şengil, her yaşta sporun önemini vurgulayarak, “Tüm Aydınlı vatandaşlarımızı koşu yollarına, spor tesislerine, doğanın tadını çıkarmak için dışarıya davet ediyoruz. Aydın’ımızı, gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde spor yapmaya bekliyoruz” dedi.

İHA

Bakmadan Geçme