Aydın’da yangına karşı önlemler büyük

Aydın’ın önemli doğal zenginliklerinden biri olan Dilek Yarımadası Milli Parkı, başta olmak üzere il genelindeki ormanlık...

Aydın’ın önemli doğal zenginliklerinden biri olan Dilek Yarımadası Milli Parkı, başta olmak üzere il genelindeki ormanlık alanlarının yangın tehlikesine karşı korunması için önemli tedbirler alınıyor. Bu kapsamda, harekete geçen  Aydın İl Emniyet Müdürlüğü İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda yangın nöbetine devam ederken mikro İHA’larla sık ormanlık alanlarda keşif ve arazi taraması gerçekleştiriyor.

Haber

Termal kameralar sayesinde yapılan denetimlerde, vatandaşların yoğun olduğu İçmeler, Aydınlık, Karasu koyları ile Kalamaki Plajı ve Kavaklıburun bölgeleri dikkatle gözlem altında tutuluyor. Yüksek sıcaklık değerlerinin tespit edildiği bölgelere hızlı müdahale için ekiplerin koordineli çalışması büyük önem arz ediyor. Bu sayede, olası yangın riskine erken müdahale edilerek ormanların korunması hedefleniyor.

Ayrıca, İHA’larla yapılan denetimlerde, milli parkın koylarında bulunan vatandaşlar da orman yangınlarına karşı duyarlı ve dikkatli olmaya çağrılıyor. Ekipler, cam ve pet şişe gibi yangın çıkarma riski oluşturan materyallerin toplanması için titizlikle çalışıyor.

Mikro İHA’lar adeta koruyucu kartallar gibi milli parkı havadan korurken, 24 saat esasıyla gerçekleştirilen yangın tedbirleri ile doğal zenginliklerin korunması ve yangın tehlikesinin azaltılması için çaba harcanıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme