• Haberler
  • Asayiş
  • Aydın’da Depremzedeleri Dolandırdıkları İddia Edilen 14 Şüpheli Tutuklandı

Aydın’da Depremzedeleri Dolandırdıkları İddia Edilen 14 Şüpheli Tutuklandı

18 şüpheli, Aydın merkezli 3 ilde internet üzerinden konteyner ve prefabrik ev satışı ilanıyla dolandırıcılık yapmakla...

18 şüpheli, Aydın merkezli 3 ilde internet üzerinden konteyner ve prefabrik ev satışı ilanıyla dolandırıcılık yapmakla suçlanarak gözaltına alındı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Aydın, Denizli ve İzmir’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 kişi yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 2 tabanca ve dijital materyaller ele geçirildi. Şüphelilerin, İncirliova ilçesinde kurdukları sahte şirket üzerinden sosyal medya ve internet aracılığıyla sahte konteyner ve prefabrik ev satışı ilanları paylaştıkları belirlendi. Dolandırıcılık yöntemi olarak mağdurlardan banka hesapları üzerinden para talep ettikleri tespit edildi. Dolandırılan kişilerin çoğunun depremzedeler olduğu bilgisi ortaya çıktı.

Soruşturma devam ederken 4 şüpheli emniyette verdikleri ifadelerin ardından serbest bırakıldı. Ancak adliyeye sevk edilen 14 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak güvenlik birimleri, mağdurların ifadelerini alarak soruşturmayı genişletmeye devam ediyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme