• Haberler
  • AVCILIK ATICILIK VE GENÇLİK SPOR KULÜBÜNDE MESAİ YOĞUN

AVCILIK ATICILIK VE GENÇLİK SPOR KULÜBÜNDE MESAİ YOĞUN

ERKOÇ: &ldquo2015 YILI DOLU DOLU GEÇTİ&rdquo  Ödemiş Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı...

ERKOÇ: “2015 YILI DOLU DOLU GEÇTİ”

 Ödemiş Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı İbrahim Erkoç, 2015 yılını dolu dolu faaliyetlerle geçirdiklerini belirtti. Tamamen kendi imkanlarıyla satranç başta olmak üzere birçok alanda önemli etkinliklere imza attıklarını kaydeden Erkoç, Ödemişlilerin dernek faaliyetlerine ilgi göstermesini istedi.

2015 yılında satrançta Kulüpler Şampiyonası’na katılan, İzmir’de çeşitli yaş gruplarında dereceler elde eden Ödemiş Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık ve Gençlik Spor Kulübü bir yandan Ödemiş ve çevresindeki dağlarda orman içi derelerin ıslahı ve alabalıklara doğal üreme ortamı sağlanması için Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü işbirliği yaptı. Derneğin 2015 yılındaki faaliyetlerini değerlendiren Başkan İbrahim Erkoç, Türkiye’de satrançta faaliyet gösteren tek Avcılık Kulübü olduklarına dikkati çekti.

 

KULÜPLER ŞAMPİYONASI’NA DOĞRUDAN KATILIM HAKKI

Erkoç, “Ödemiş’te satrancın yerleşmesi, çocuklarımızın satrançla buluşarak stratejik düşünme yeteneklerinin gelişmesi amacıyla 2015 yılını çok sayıda turnuvayla tamamladık. Derneğimizin çatısı altında 15 kez turnuva düzenledik. İki kez satranç okulu düzenledik. Halihazırda bu alanda 20 oyuncumuz var, bu sayı artırılabilir ancak bunun için önce imkan gerekiyor. Ödemiş’te satrançta çok iyi yerlere gelebilecek oyuncular mevcut. Bu yıl Konya’da katıldığımız müsabakalarla 2016 Kulüpler Şampiyonası’na doğrudan katılma hakkı elde ettik. Şampiyonadaki 76 kulüp arasında tek Avcılık Kulübü bizdik.

Bunları gerçekleştirirken sponsor desteği olmadan hareket ettik. Çok yüksek rakamlar olmadığı halde destek veren olmadı. Satrançta Ödemiş’in adını başarıyla duyurduğumuza inanıyorum. Zaten ekibimizden 4 oyuncu başka kulüplere transfer oldu. Destek olursa Ödemiş’i birinciliğe taşımak hiç de zor değil” dedi.

 

“ORMAN İÇİ SULARA ALABALIK”

Orman içi sularda alabalık ıslahı projesi için Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını hatırlatan Erkoç, “Bizim önceliğimiz doğanın korunması. Sürdürülebilir doğal yaşam olmadan hiçbir şey olamaz. Daha önce bu maksatla keklik projemiz olmuştu, Gölcük civarı bugün keklik üretim merkezi haline geldi. Av yasağı da devam ediyor. Tıpkı keklik projemizde olduğu gibi etrafı dağlarla çevrili bölgemizde orman içinde kalan suların ıslahı, olta balıkçılığına da hizmet edecek şekilde alabalık üreme alanlarının oluşturulması için Milli Parklar ile bir çalışmamız oldu. Ege Üniversitesi’nin de yer aldığı bu çalışma ile sulardan numuneler alındı. Bu numunelere göre uygun derelerde yakında çalışma başlayacak. Bu proje ile bölgemiz olta balıkçılığı açısından bir merkez haline gelebilir. Bu nedenle çok önemsiyoruz.

Her şeyden önemlisi doğal yaşamı korumak. Bu noktada bölgemizde yükselen barajlarda da bilinçli avcılık şart. Küçük Menderes havzası olta balıkçılığı açısından önemli avantajlara sahip olabilecek bir bölge bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Gölcük Gölü’nün ıslahı için çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Şu an göl kenarında yapılan çalışmalar da olumlu” dedi.

 

“DERNEK MERKEZİ SOSYAL YAŞAM MERKEZİ OLDU”

Ödemiş Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık ve Gençlik Spor Kulübü lokalini sosyal yaşam merkezi haline getirdiklerini de sözlerine ekleyen Erkoç, “Dernek merkezimizi sosyal bir tesis gibi değerlendirmeye başladık. Satranç okuluyla birlikte hafta sonları oldukça yoğun geçti. Bahçemizde mini bir hayvanat bahçesi oluşturduk, çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayabilmek için. Onu bile şikayet edenler olsa da biz çocuklarımıza doğa sevgisini aşılayabilmek için standartlara uygun bölümler hazırladık.

Bu çalışmalarımızı 2016 yılında da sürdürmek istiyoruz. Ancak Ödemiş halkının ilgisi ve desteği şart. Ödemiş adına önemli çalışmalar yaparken bize en büyük gücü Ödemişliler verebilir” diye konuştu.

Başar Uçar

 

Bakmadan Geçme