• Haberler
  • Genel
  • Aşırı sıcaklar insanları plajlarda uyumaya itti, Konyaaltı plajına yataklar serildi

Aşırı sıcaklar insanları plajlarda uyumaya itti, Konyaaltı plajına yataklar serildi

Türkiye’nin turizm cennetlerinden Antalya’da vatandaşlar, aşırı sıcaklıktan ve nemden rahatsız oldu. Sıcaklık 30 dereceyi, nem oranı...

Türkiye’nin turizm cennetlerinden Antalya’da vatandaşlar, aşırı sıcaklıktan ve nemden rahatsız oldu. Sıcaklık 30 dereceyi, nem oranı %85’i geçerken kimi vatandaşlar, yataklarını ve havlularını Konyaaltı Plajı’na sererek gecelerini sahilde geçirdi.

Sabahın ilk ışıklarıyla beraber bölgede bulunan diğer vatandaşların ve tatil için gelen kişilerin sahile gelmesiyle plajdaki yoğunluk daha da arttı. Bölgede 26 yıldır dalış kulübü işleten Mustafa Karsanba, bölgeye gelen turistlerin ve vatandaşların dalış yapmasını sağladıklarını ve bu şekilde turizme katkıda bulunduklarını belirtti, “Geceden kalan arkadaşlarımız sahili kirletiyor, çok fazla sinek de var. Gece 00.00’dan sonra çok fazla kalan var. Zabıta ekipleri çadır kurulmasına izin vermiyor. Belediyenin ekipleri sahili çok güzel temizliyorlar, ama bazen onlar da yetersiz kalıyor. Pazar sabahında burada yatan yüzlerce insan görebilirsiniz” dedi.

Arkadaşlarıyla beraber sahile yüzmeye gelen Mahmut Mahir Deniz isimli başka bir vatandaş ise Antalya’nın müsait ikliminden dolayı her sabah sahilde kalan insanlarla karşılaştıklarını, bunun ise sahilde kirliliğe neden olduğunu belirtti, “Çoğu zaman yatağını yorganını getirenleri, çadır kuranları görüyoruz. Temmuz ve ağustos ayı daha yoğundu. Şimdi biraz daha azaldı. Zabıta çadır kurulmasına izin vermiyor” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme