• Haberler
  • Teknoloji
  • ASELSAN, IDEF󈧛’te Yeni Hava Savunma Sistemi GÖKSUR’u Tanıtacak

ASELSAN, IDEF󈧛’te Yeni Hava Savunma Sistemi GÖKSUR’u Tanıtacak

ASELSAN tarafından yapılan açıklamaya göre, yakın gelecekte piyasaya sürülecek olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi,...

ASELSAN tarafından yapılan açıklamaya göre, yakın gelecekte piyasaya sürülecek olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, IDEF 2023 fuarında sergilenecek önemli sistemler arasında yer alacak. ASELSAN GÖKSUR, gemi savunma füzeleri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı hava ve füze savunma görevlerini gerçekleştirecek.

GÖKSUR, TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen BOZDOĞAN füzesinin deniz platformlarının hava savunma ihtiyaçlarına göre güncellenmiş bir versiyonunu kullanmaktadır. GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, modüler bir tasarım yaklaşımıyla üç farklı konfigürasyon sunan bir ürün ailesi olarak geliştiriliyor.

Haber

GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, 360 derece Tehdit İmha Kabiliyeti, Yeni Nesil IIR Arayıcı Başlıklı Güdümlü Mermi, Çoklu Hedef Önleme Kabiliyeti, Müstakilen ve/veya Platforma Entegre Çalışabilme, Veri Bağı ile Ara Safha Güdüm ve Yüksek Tek Atım Önleme Olasılığı gibi birçok özelliği bünyesinde barındıracak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme