• Haberler
  • Spor
  • Arda Güler, Avrupa’ nın gözdesi haline geldi

Arda Güler, Avrupa’ nın gözdesi haline geldi

Önce Fenerbahçe'de formayı aldı, sezonun ikinci bölümünün de yıldızı oldu. Sonrasında Ay-Yıldızlı formayı giymenin gururunu yaşadı....

Önce Fenerbahçe’de formayı aldı, sezonun ikinci bölümünün de yıldızı oldu. Sonrasında Ay-Yıldızlı formayı giymenin gururunu yaşadı. Galler karşısında muhteşem bir golle Milli Takım’da ilk kez bu sevinci yaşayan Güler, kariyerinde şu ana kadar başarı basamaklarına hızla tırmandı. Avrupa transfer piyasasında da adı en çok geçen oyuncu olan 18 yaşındaki Fenerbahçe’ li yıldız, dün İspanya’nın ünlü gazetesi AS’ın hem kapağına hem de Real Madrid sayfasına manşet oldu.

Kapakta ‘Güler çılgınlığı’ başlığını kullanan AS gazetesi, iç sayfada ise ‘Güler için Türk tutkusu’ ifadelerini kullandı. Gazete, genç yeteneğin peşinde Real Madrid, Barcelona ve Sevilla’ da dahil olmak üzere Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin yarısının Arda Güler’ e talip olduğuna dikkat çekti. Real Madrid’in 17.5 milyon Euro’luk serbest kalma bedelini ödeme konusunda tereddüt yaşamadığı belirtilen haberde, İspanyol devinin Arda’ya iki seçenek sunduğu ifade edildi.

İlki, bonservisi alındıktan sonra yeni sezonu da Fenerbahçe’de kiralık olarak geçirmesi. İkincisi ise 18 yaşındaki oyuncunun Real Madrid’in B takımı olan Castilla’da görev yapması. Ancak Arda Güler ve babasının bu iki seçeneğe de sıcak bakmadığı söylendi. Buna rağmen Real Madrid’in pes etmediği; genç yıldız için en iyi seçeneğin kendileri olduğuna ikna etmeye çalışacağı belirtiliyor. Haberde, Valverde, Vinicius, Rodrygo, Camavinga ve Bellingham gibi genç yetenekleri ikna konusunda Real Madrid’in taktiklerinin işe yaradığı yazıldı. Ayrıca İspanyol devinde daha önce Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Mesut Özil gibi Türkler’in forma giydiği hatırlatıldı.

AS Gazetesi, Barcelona’da futbolun yeni patronlarından Deco’nun önceliği Arda Güler’e verdiği ve bu transferi çok istediği ifade edildi. Sevilla’ nın ise 18 yaşındaki yıldıza iyi bir proje teklif ettiği ve gelir gelmez takımın önemli parçalarından biri olma garantisi verdiği öne sürüldü. Bu takımların yanı sıra Newcastle, Dortmund ve Ajax’ın da Arda Güler’i transfer etmek için çalışmalar yaptığı konuşuluyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme