• Haberler
  • Asayiş
  • Ankara'da fıkra gibi kaza, kaldırımdan seken araç dükkanda asılı kaldı

Ankara'da fıkra gibi kaza, kaldırımdan seken araç dükkanda asılı kaldı

Altındağ ilçesi Feridun Çelik Caddesi’nde sabah saatlerinde gerçekleşen bir olayda, yabancı uyruklu bir sürücü, otomobilinin pedallarını...

Altındağ ilçesi Feridun Çelik Caddesi’nde sabah saatlerinde gerçekleşen bir olayda, yabancı uyruklu bir sürücü, otomobilinin pedallarını karıştırarak dükkana çarptı. Fren yerine gaza basan sürücü, boş haldeki dükkana yüksek bir noktada asılı kalan otomobilini sürdüğünde çevredeki insanları şaşkına çevirdi.

İddialara göre, 06 BTY 410 plakalı araçla seyir halinde olan yabancı uyruklu kadın sürücü, yokuş aşağı inerken pedalları karıştırdı ve fren yerine gaza basarak kontrolü kaybetti. Bu nedenle araç, yoldan metrelerce yükseklikte bulunan boş bir dükkana çarptı. Kazanın ardından çevredeki insanlarının yardımıyla sürücü ve araç içerisindeki çocuk kurtarıldı. Anne ve çocuğunun sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, çarpışma sonucu dükkana sıkışan araç çekici yardımıyla çıkarıldı.

Kaza tanıklarından biri olan Oğuzhan Pınar, “Dükkanda otururken bir gürültü duyduk. Arabanın içeriden dışarıya çıktığını sandık, ancak öyle olmadı. Sürücü ‘frene bastım, tutmadı’ dedi, ancak büyük ihtimalle fren yerine gaza bastı. Zaten yerde hiç fren izi yoktu. Çarpmanın etkisiyle araç kaldırımdan sıçrayarak yukarıya çıktı. Yardıma koştuk. Sürücünün yanında bir çocuk vardı ve yüzü kesikti. Yabancı uyruklu olduklarını söylediler. Her ikisi de iyi durumda, ciddi bir yaralanmaları yok” şeklinde konuştu.

İHA

Bakmadan Geçme