Zeytinyağında Türkiye markası
Son yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı anlaşmalarla adını duyurarak fidancılığın yanında organik zeytinyağını da ortaya...
Son yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı anlaşmalarla adını duyurarak fidancılığın yanında organik zeytinyağını da ortaya çıkaran Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin tecrübeli başkanı Selçuk Bilgi, ürettikleri organik ve lezzeti güzel zeytinyağının bir Türkiye markası haline geldiğini dile getirdi.
Başkan Bilgi, 'Bademlimizde 1940'tan bu yana profesyonel olarak fidancılık yapılagelmektedir. Kooperatifimizin şu anda 300 aktif üyesi bulunmaktadır. Kooperatifimizce fidan üretimi, E.Ü. Ziraat Fakültesi desteğiyle FİTEKNO (Bademli Fidancılık Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Makro Projesi ) şemsiyesi altında yapılmakta olup gerekli ruhsatlar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından verilmektedir. Kooperatifimiz, ISO 9001:2000 standardı ve HACCP belgelerine sahip olup ortaklarımız EurepGAP ve Organik Tarım konularında çalışmalarını sürdürmektedir' dedi.
Başkan Bilgi, 'Kooperatifimizin fidan üretiminin yanı sıra zeytinyağı sıkma tesisi de bulunmakta olup tesisimiz sulu ve kontini olmak üzere iki çeşit çalışmaktadır. Buradaki üretimlerimiz erken hasat, yeşil sıkım, sızma ve organik olarak üretime devam etmektedir. Buradaki zeytinyağı, artık lezzetiyle ve organik konumu nedeniyle Türkiye genelinde son yıllarda bir marka haline gelmiştir' ifadelerini kullandı.
Haber: Turgay KONURALP