YÜREKTEN BİR DİLEK

Kütüphanelere sığınıp ders çalışan okuyan yazanlara müjde! Artık kütüphaneler hafta içi saat 9'dan gece 24'e, hafta...

Kütüphanelere sığınıp ders çalışan okuyan yazanlara müjde! Artık kütüphaneler hafta içi saat 9'dan gece 24'e, hafta sonu akşam 22:00'ye kadar açık kalacakmış. Bu konuda yetkilileri can-ı gönülden tebrik ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Muzaffer İzgü'yü okuyanlar bilir. Çok güzel bir uyarıda bulunmuştur: 'Çocuk okuru olmayan toplumların yetişkin okuru olmaz…' Çocuklarımız okursa aslında bizi örnek alıyor demektir.

Evimizde kitapların var olması yetmez, onları okumak gerekir. En çok saygı duyduğumuz kutsal kitabımız ile anayasa kitabını en az okuduğumuz için zaten kandırılmıyor muyuz?

Bu sene YGS sonuçlarına baktığımız zaman tablo biraz üzücü, lakin suç sadece çocuklarımızda da değil. Ebeveynler, eğitimciler, siyasiler aslında bu tabloda çıkan sonuç biraz da sizlerin eseri, ne dersiniz?

Geçen hafta sonu Cumhurbaşkanı, referandumda 'evet' çıkarsa Meclis'i feshetme yetkisi olmadığını söyledi. Bu konu ispat edilirse görevini bırakacağını söyledi.

Görevini bırakır mı bilmiyorum ama anayasanın 116.maddesi gereği referandumda evet çıkarsa Meclis'i feshedebilecek. Ay bir bakıyoruz devletlü istifa ediyormuş, millet şok şok; şok marketten alışverişiniz benden dermişim hahaha…

Kerkük Türkmenleri'nin halleri oldukça düşündürücü, Kürdistan bayrağı krizi orada da yaşanıyor, umarız bedelli olmaz.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillorson, ülkemize teşrif etmeden önce Başbakan Binali Yıldırım bir gece önceden Fırat Kalkanı Operasyonumuzun tamamlandığını açıkladı. Aaa ertesi sabah hemen Tillorson damlamış. Hayır olsun, bir süredir Rakka'ya düzenlenecek operasyon konuşuluyordu. Askerlerimiz nasıl konuşlandırılacak? Umarım bir felakete evet denmez. Tabii Raga Raga diye kıvıran hatunu takip ettiğimiz kadar Rakka'yı dert etsek hiç de felaket olmaz, eh biraz toplumsal duyarlılık değül müüüüü?

Devlet Bahçeli son aylar içinde en güzel sözü söyledi: 'Barzani'ye güvenip de dost edinmeyin…'

Aynı zamanda da Türkmenlerin Türk olduğunun, hiçbir şekilde siyasi hesaplara kurban edilmemesi gerektiğinin de altını çizen Bahçeli'nin bu konuşmasına katılıyorum.

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, 'Bir terör örgütü, başka terör örgütü için kayırılmamalıdır…' dedi. Son derece haklı ve doğru bir ifade yalnız onca yaşanılan yanlış politikalar sonrasında söylenmesi de manidar. Çünkü bu hükümet mensubu pek çok milletvekili bir zaman önce, 'IŞİD, PKK ile bir tutulamaz, PKK daha çok tehlikelidir' demişti. Yani bir terör örgütü ile başka bir terör örgütü aynı anda kıyaslanıyordu.

Şimdi gelinen nokta gösteriyor ki, Çavuşoğlu, terör ile mücadelede samimi isek bir terör örgütünü çıkarımız için diğer terör örgütü için kıyaslamamak gerekiyor. Geç de olsa zararın neresinden dönülse kardır.

Ödemişimde basın hayatına yeni bir kalem daha eklendi, tebrik ediyoruz. Çünkü yerel basın arasında rekabet hırs olmamalıdır. Yerel radyoculuk ile basın medya el birliği içinde olmalıdır. Başkaları da yazsın, konuşsun diyerek paylaşım içinde paslaşmasını bilirsek önce kasabamıza, havzamıza sonra da basına en büyük hizmetlerden birini yapmış oluruz. Bu duygular içinde önceki dönem Belediye Başkanı olan Sayın Bekir Keskin, her çarşamba günü Kent Gazetesi'nde okurlarıyla buluşacak. Kent Gazetesi Köşe Yazarı Türkan Can'a güçlü bir kalem desteği de gelmiş oldu.

Kalem sahipleri, ne duruyorsunuz? Haydi siz de hizmet için buyurun. Hepimizin hizmeti, katkısı biriciktir. 'Ben yapamam, yazamam, konuşamam' demeyin, ne olur …

Reklamlarda Ümmiye Koçak'ı izliyorsunuz. İlkokul mezunu hanım, hayallerinin peşinden gitti. Tiyatro oluşturdu, filmler yönetti. Yeter ki iste, yeter ki gayret et, neden olmasın, değil mi?

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefemiz ile hizmet etmek misyonumuzla birbirimize destek verelim; amanın sakın köstek olmayalım. Bu havza hepimizin, biz birbirimize tabir-i caizse muhtacız.

Bizim ele bahar geldi, senin gönlünde neden karakışlar fırtınalar var ki, haydi yen kendini, zaman hizmet etmek zamanıdır. Sen de yaz sen de konuş, lütfen…

Güzel yürekli, sıcacık dost, Radyo Remix üstadı Rasih Bozulu, Türkan Can ile salı sabahları olan sohbetlerinizi dinleyen biz de kuyruğa girdik. Davetlerinizi bekliyoruz. Sevgiyle kucaklıyorum. Bu arada benim yakın arkadaşlarım Meraklı Melahat, Kalçalı Naciye, Jilet Necla sesinize aşık olmuşlar, aşklarından birbirine girdiler. Jilet Hanım, Radyo Remix'i basacakmış stop, benden söylemesi stop … Efendim, herkese sevgiler hürmetler…

Bakmadan Geçme