YSP Eş Sözcüsü Akın: Talan politikası bitti

HDP ve Yeşil Sol Parti’nin Parti Meclisleri, Ankara Dünya Ticaret Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantının açılış...

HDP ve Yeşil Sol Parti'nin Parti Meclisleri, Ankara Dünya Ticaret Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Türkiye tarihinde görülmemiş antidemokratik, kuralsız bir seçimle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. 

REJİMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN

Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılında daha demokratik cumhuriyetin inşa edilmesine yönelik iddialarından bahseden Akın, 'Güçlü parlamentoda yer almak istedik. Buralarda eksikliğimiz oldu. Bunların altında kalacak değiliz. İki kişiden birinin itiraz ettiği bir seçim süreci gerçekleşti. Halkımızın yarısı, bu rejimi değiştirmek için sahada bulundu. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Kendinizi kurtarmak için inşa ettiğiniz talan politikası bitmiş durumda.

GİZLİ KALMAYACAK

Akın açıklamasının devamında, 'Seçim sonrası, diğer partilerden farklı olarak, hiçbir şeyin gizli kalmayacağı şekilde bütün kurumlarımızla kolektif tartışma yürüteceğinizi açıklamıştık. Gerçekten bu seçimler sırasında ortaya koyulan irade için, her şeye rağmen çabalayan özellikle bölgedeki halklarımızı selamlıyorum. Kendi sürecimizi belirleme konusunda yürüteceğimiz çalışmalarda bütün halkımızla yüzleşmeye, tartışmaları kolektif yürütmeye kararlıyız. Ortak akıl konusunda, bizi destekleyen-desteklemeyen herkesin görüşünün alınması konusunda hiçbir sorun yok' dedi.

 

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme