'Yönetici atamalarının takipçisiyiz'

Türk Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İrfan Toksoy, yönetici...

Türk Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İrfan Toksoy, yönetici atamaları hakkında bir basın açıklaması yaptı. Toksoy'un açıklamaları şu şekilde: 'Milli Eğitim Bakanlığı, kurumlarındaki nitelikli yönetici sorununu bir türlü çözüme kavuşturamıyor. Bu anlayışla çözüme kavuşturacak gibi de görünmüyor. 16 yıldır kesintisiz iktidar olmasına rağmen sayısını bile hatırlamadığımız kadar değişiklikler yaptıkları yönetici atama yönetmelikleri, liyakatli görevlendirme soruna çözüm olamamıştır. Eğitim çalışanlarının ve bu hizmetten yararlanan velilerin ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin bütün kamuoyunun beklentilerine ve ısrarına rağmen bütün kesimlerin kabul edeceği ve liyakati ön plana çıkaracak bir atama ve görevlendirme yönetmeliğini çıkaramamıştır. Mülakat ısrarından bir türlü vazgeçilememiştir. Aklıselim bütün herkes, mülakatın torpil anlamına geldiğini ve liyakat yerine sadakati öne çıkaran bir yöntem olduğunu bilir. Geçmiş dönemlerde yapılan mülakatlarla ilgili şaibeler ile söylentiler, kamu çalışanları tarafından bilinmekteyken ve bununla ilgili olarak yerel ve ulusal basına yansıyan haberler sonucunda istifa eden şube müdürleri varken, bu torpil listeleri noter tasdiklerine sunulmuşken mülakat konusunda ısrar edilmesini anlamak mümkün değildir.

'Mülakat şüpheleri arttı'

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 yılı yönetici görevlendirme duyurusu ile ilgili takvimi 23 Şubat 2018 tarihinde yayınlanmıştı. Takvime uygun olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müracaatlar kabul edilmiş, sözlü sınavlar yapılmış ve kıymetli eğitim çalışanları, bu mülakat komisyonları karşısında ter dökmüştü. Sınava giren arkadaşlarımız, sabırsızlıkla sınav sonuçlarının açıklanacağı 7 Haziran 2018 tarihini dört gözle beklerken MEB, ani bir manevrayla sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi 26 Haziran 2018 olarak güncellenmiştir. Bu anlamsız erteleme, zaten şaibeli olan mülakat sonuçları ile ilgili olarak şüpheleri artırmıştır. Ayrıca mülakat puanını öğrenenler ve kimin nereye müdür olacağı pazarlıkları ve söylentileri, eğitim çalışanlarını gözü önünde cereyan etmeye devam etmiştir. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, 11.06.2018 tarihinde resmi sitesinden yaptığı açıklamayla boş münhal kadroları açıklayarak görevlendirme çalışmaları ile ilgili olarak startı tekrar vermiştir. Bu duyuruya göre İzmir ilinde okul ve kurumlara 289 müdür, 18 müdür başyardımcısı ve 564 müdür yardımcısı görevlendirme yapılacağını kamuoyuyla ve ilgililerle paylaşılmıştır. Proje okulu münhal idareci kadroları, atamalarının bakanlık tarafından yapılacağı gerekçesiyle bu listelerde yer almamıştır.

'Emanetleri ehline verin'

Görevlendirme sürecini dikkatlice takip edeceğiz. Mülakat sonuçları ve kimin hangi kuruma görevlendirileceği ile ilgili olarak duyumların ve listelerin havada uçuştuğu herkes tarafından bilinmektedir. Görevlendirme sonuçları ile bu listedeki isimlerin ne kadar uyuşacağını hep birlikte göreceğiz. 'Şüphesiz ki Allah; size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder' (4/NİS-58). Görev yerleri de bize verilen birer emanettir. Bu emanetlerin ehline verilmesini beklemek, bizim en büyük hakkımızdır.'

Haber: Emine Hilal ZORLU

 

 

Bakmadan Geçme