Yolsuzlukla suçlanan Manisa’daki bir vakfın eski yöneticisi tutuklandı

Manisa’ya bağlı Turgutlu ilçesinde bulunan Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nde gerçekleşen yolsuzluklar geçen yıl...

Manisa'ya bağlı Turgutlu ilçesinde bulunan Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nde gerçekleşen yolsuzluklar geçen yıl Kasım ayında ortaya çıkmış, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu yolsuzluklara dair soruşturma başlatılmıştı. Geçen yıl 11 Kasım'da Kaymakalık tarafından vakfa yönelik gerçekleştirilen operasyonda 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Vakfa ait eşyalara el konmuştu

Düzenlenen operasyonlar sırasında ayrıca vakıftaki bilgisayarlara ve pek çok dökümana el konmuştu. Vakfın müdürü Tuğran Şen de geçici olarak izne ayrılmıştı. Şen, operasyonun başlangıcından 6 gün sonra Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından bir toplantıya davet edilmiş, ancak katılmamıştı. Şen'in müdürlüğüne son verilmişti.

Yardımlaşma vakfında dolandırıcılık skandalı

Soruşturmaların ardından yapılan çalışmaları ve müfettiş raporlarını dikkate alan Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'vakıfta nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet malına zarar verme, hırsızlık, taşıt kanununa muhalefet' suçlarının işlendiğini tespit etti.

29 Temmuz'da 13 şüpheliye operasyon düzenlenmiş, tamamı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında eski müdür Şen de bulunuyordu. Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalar sırasında bir tabanca, 8 mermi ve bazı dökümanlar da ele geçirilmişti.

4 kişi tutuklandı

Gözaltına alınan 13 kişiden 4'ü tutuklandı. Tutuklananların arasında Tuğran Şen de bulunuyor. 9 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme