YÖK’ten barınma açıklaması: Üniversitelere çağrı

YÖK’te düzenlenen 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, rektörlere öğrencilerle ilgili çağrıda...

YÖK'te düzenlenen 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, rektörlere öğrencilerle ilgili çağrıda bulundu. 

CİDDİ MESAİ HARCAYIN

Rektörlerden özellikle büyükşehirlerdeki kira oranları ve yaşam standartlarını dikkate alarak öğrencilerin barınma ve geçinme sorunlarıyla daha yakından ilgilenmelerini isteyen Özvar, 'Rektör arkadaşlarımızın ve yönetiminin öğrencileriyle yakın temasının daha da önemli olacağı bir sürece giriyoruz. 'Ben öğrencimi alır okuturum ve mezun ederim' demekle yetinmeyip öğrencilerimizin barınma ve geçinme sorunlarıyla da üniversiteler olarak daha yakından ilgilenmemiz veya el atmamız gerekmektedir. Her bir rektör arkadaşımızdan benim beklediğim kampüslerinin bulunduğu il ve ilçelerde yurt ve barınma sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri, şehirdeki makamın temsilcileriyle ciddi bir mesai içinde olmalarıdır' dedi. 

Bakmadan Geçme