YKS Ödemiş birincileri Sınav Koleji'nden

Pandemiden ötürü herkes çok zor günler geçirdi, özellikle öğrenciler okullar bir açıldı bir kapandı derken. Yine...

Pandemiden ötürü herkes çok zor günler geçirdi, özellikle öğrenciler okullar bir açıldı bir kapandı derken. Yine de YKS gibi bir gerçek vardı. YKS'ye giren öğrenciler bir senelik emeklerini o kısa süreye sığdırmak zorunda kaldılar ama Sınav Koleji, burada büyük bir fark yaratarak Ödemiş'in birçok alanda 1.sini çıkardı.

Türkiye 1348.si Nilay Yoldaş, YKS sonucuyla ilgili şunları söyledi: 'Özel Ödemiş Sınav Fen Lisesi'nden mezun oldum. Aynı zamanda okul birincisiyim. Sınava son yıl yüklenmedim. Dört yıl boyunca düzenli olarak çalıştım diyebilirim. Temelim sağlam olduğu için son yıl çok zorlanmadım. Ben neredeyse hiç kitap almadım. Buradan çıkardığım fotokopiler sayesinde bir şeyler yaptım ve okulun son günü bile okula geldim. Yani sınavdan bir gün öncesinde. Okula öğretmenlerime soru sormaya geldim. Kimse de neden buradasın demedi, geri çevirmedi. Dışarıdan herhangi bir desteğe ihtiyacım olmadı. Çocukluğumdan beri hayalim tıp okumaktı. Hl tıp okumak istiyorum. Ödemiş birincisi olduğumu duyduğumda çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum bunu. İlk 20 bine girsen de tıp oluyor. Bir anda böyle bir şeyle karşılaşınca inanamadım. Hatta 1348'i bir an 13 bin diye gördüm. Bu sonucu aldığım için çok mutluyum.'

'Okul ve öğretmenler çok önemli'

Eşit Ağırlık bölümünden sınava giren Kader Topal ise şu ifadeleri kullandı: 'Çocukluğumdan beri hukuk istiyordum. Buradaki öğretmenlerim sayesinde bu hayalimi gerçekleştirme imkanı buldum. Buradaki öğretmenlerin samimiyeti ve ilgileniş tarzı bize vizyon kattı aslında. Samimiyetleri bize geçti. Son sene stresli bir sene oluyor çünkü. Zaten sınav süreci pandemi sürecine denk geldiği için ayrıca bir stresliydik. Ortamın stresini hocalarımız sayesinde azaltmış olduk aslında. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi düşündük ve orayı tercih ettik. İnşallah orası olacak.'

Eşit ağırlık 2785.si Nesli Çetindaş da derecesiyle ilgili, 'Ben aslında sayısaldım, son dönemlerde bölüm değiştirdim ama öğretmenlerim çok yardımcı oldular. Aslında çok çalışan bir öğrenci değilim. Alan değiştirdikten sonra bir şeylerin farkına vardım. Kasım-Aralık gibi düzgün çalışmaya başladım. Kütüphaneye giderek çalıştım. İşletme ya da Uluslararası İlişkiler okumak istiyorum ODTÜ ya da İTÜ'de. Daha tam karar vermedim. Sınava hazırlanmada okul ve öğretmenler çok önemli. Kesinlikle Sınav Koleji'ni tavsiye ediyorum' dedi.

'Psikolojik olarak çok zor geçti'

Kolej öğrencilerinden Dicle Şekerci, 'Eşit Ağırlık Ödemiş 1.siyim. 1527. oldum. Sınav süreci çok stresliydi, psikolojik olarak çok zor geçti. Daha öncesinde burada Fen Lisesi'nde sayısaldaydım. Daha sonra eşit ağırlığa geçtim. Bununla birlikte farkındalığım arttı. Bölüm olarak Uluslararası İlişkiler istiyorum, tüm tercihlerimi bu yönde yaptım' şeklinde konuştu.

Eşit Ağırlık Türkiye 5401.si Arda Çetin, duygularını şöyle ifade etti: 'Sonucu ilk gördüğümde inanamadım ama sonrasında sürece adapte oldum. Rehber öğretmenimden öğrendiğim bilgilerle tercihlerimi yaptım. Aklımda bazı şeyler vardı ama öğretmenlerimin yardımı çok dokundu. Ankara Üniversitesi ya da Dokuz Eylül Hukuk istiyorum. Sıralamayı bu şekilde yaptık. Sınav Koleji'ndeki öğretmenlerin hepsi çok ilgili bize yardımcı olan öğretmenler. Hepsini çok seviyorum.'

'Hazırlık süreci daha sıkıntılı'

Sınav Koleji Rehber Öğretmeni Yasemin Yüksel Gün, 'Sınav süreci, bakıldığında çok sıkıntılı fakat buna hazırlık süreci daha sıkıntılı çünkü neye hazırlandığımızı bilmiyoruz biz. Bu süreçte çocuklarla güzel ilgilenmek, onları anlamak gerekiyor. Onları iyi hazırlamak gerekiyor. Bir de şuna çok inanıyorum: Lise son, öğrencinin hayatında keskin bir viraj. Ya düzgün alacağız o virajı ya da savrulacağız. Biz düzgün alalım diye, hayatımızın gelecek 40-50 yılını güzel geçirelim diye adımızın önüne güzel bir unvan koyabilmek için çok uğraşıyoruz. Bu seneki başarılarımız bizi çok mutlu etti. Umarım gelecek senelerde de aynı başarıyı yakalarız.

Kurum olarak öğretmenlik yapmak da çok güzel. Kurucumuzdan öğretmenlerimize, müdürümüze kadar tam bir aile ortamı mevcut. Birbirimizle iletişimiz çok güzel. Biz 'kazan kazan' ilkesiyle çalışıyoruz. Yani öğrenci başarılı olursa biz başarılı oluruz. Burada çalışmaktan çok mutluyum. Bizim kurumumuzda Fen ve Anadolu Lisesi olarak bu bina ve ortaokul kısmı var. Ben lise kısmındayım. Lisenin tamamının rehber öğretmeniyim. 'Yapabilirsin' dediğin öğrencinin sana başarıyla gelmesi çok güzel bir duygu gerçekten. Hem Türkiye hem Ödemiş derecesi yaptık bu sene. Onların okuldaki aileleri biziz. Başarılı oldukları için aileleri kadar mutluyuz' ifadelerini kullandı.

Samime Sarayköy

Bakmadan Geçme