YKS 2023 Sonuçları: Sorgulama Ekranı ve Erişim Detayları

1. YKS 2023 Sonuçları Erken Açıklanır mı? YKS 2023 sonuçları erken açıklanabilir mi? Son dakika haberleriyle...

1. YKS 2023 Sonuçları Erken Açıklanır mı?

YKS 2023 sonuçları erken açıklanabilir mi? Son dakika haberleriyle yakından takip ediliyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için ÖSYM'nin açıklamaları bekleniyor. Normalde YKS sonuçları Temmuz ayında açıklanacaktı, ancak erken açıklanması beklentileri artırdı. Milyonlarca aday, 7-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Alan Yeterlilik, Temel Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi'nde yer aldı ve sık sık ösym.gov.tr adresini ziyaret ediyor. YKS sonuçları, adayların T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM AİS üzerinden erişebilecekleri bir ekran aracılığıyla internet üzerinden açıklanacak.

2. YKS Sonuç Ekranında Hangi Bilgiler Yer Alacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları, AYT, TYT ve YDT'nin puanlarını aynı ekranda içerecek. Sonuç ekranında, testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayıları ile Temel Yeterlilik Testi puanları yer alacak. AYT ve YDT sınavlarına katılan adaylar için benzer şekilde puanlar gösterilecektir.

3. YKS Sonuçları İçin ÖSYM'nin Açıklaması Bekleniyor

ÖSYM'nin daha önce paylaştığı '2023 YKS başvuru kılavuzunda' 20 Temmuz Perşembe günü sınav sonuçlarının ilan edileceği bilgisi yer aldı. ÖSYM'nin planında YKS sonuçlarının beklenen takvimden önce açıklanması bulunmuyor.

4. YKS Sonuçları Nasıl Erişime Açılacak?

YKS sonuçlarının erken açıklanmasıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Haziran ayının ilk haftasında yapılan LGS sınavının sonuçları bayram tarihine denk geldiği için belirlenen tarihten üç gün önce erişime açılmıştı. Resmi açıklamalar yapıldıkça haberimizde yer alacak.

5. YKS Sınav sonucu nasıl sorgulanacak ?

'YKS sınav sonuçları açıklandı' duyurusundan sonra adaylar, osym.sonuc.gov.tr adresinden veya ÖSYM'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan sorgulama ekranına erişerek sonuçlarına ulaşabilecekler.

6. YKS Sonuçlarının Erişime Açılmasını Bekleyen Adaylar

Sınav sonuçları, T.C. kimlik numarası/YU numarası ve aday şifresiyle birlikte sorgulanabilecek. Sonuç ekranında adaylar, sorgulama işlemi yaptıktan sonra aşağıdaki bilgilere ulaşabilecekler:

  • Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
  • TYT puanı ve başarı sırası
  • AYT ve YDT puanları ve başarı sıraları
  • Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
  • Yerleştirme puanları ve başarı sıraları


7. Yeni Şifre Almak ve Sınav Sonuçlarına Ulaşmak için İpuçları

Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet sayfasından 'AİS şifresini unutanlar' bölümüne girerek şifrelerini e-Devlet üzerinden de yenileyebilirler. Yeni şifre almak isteyenler, Kimlik No Kontrolü, Kimlik Bilgisi Kontrolü ve Güvenlik Soruları'nı doğru yanıtlayarak yeni şifre edinebilirler.

8. YKS 2023 Sonuçlarının Açıklanmasının Ardından Tercih Süreci

YKS 2023 sonuçları, ÖSYM takvimine göre bu yıl 20 Temmuz tarihinde erişime açılacak.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için tercih süreci başlayacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme