Yine tarikatlar, yine tecavüz vakası

Halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın dava dosyasından aktardığı haberine göre, olay 7 Mart’ta yaşandı. Dedesi, E.D' yi (23)...

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın dava dosyasından aktardığı haberine göre, olay 7 Mart'ta yaşandı. Dedesi, E.D' yi (23) çalıştığı okula bıraktı. Ancak E.D. okul görevlilerine, 'canım sıkılıyor' diyerek okuldan ayrıldı. E.D okula yakın bir yerde bulunan sosyal tesise kadar yürüdü. Burada bir bankta oturdu. O esnada 'Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Ali Rıza Sade Hoca Efendi' olarak tanınan 34 yaşındaki Alperen Sade E.D' nin yanına geldi.

Tarikat lideri olarak tanınan Alperen  Sade zihinsel engelli 23 yaşındaki E.D' ye tecavüz edip gece vakti bir köprü altına bıraktı. olayın şokuyla evinin yolunu bulamayan E.D çalıştığı okula gidip saklandı. sabah mesai başlangıcında iş arkadaşları tarafından bulunan E.D' nin ailesine haber verildi.

E.D başından geçenleri ilk olarak ablasına anlattı. Aile hiç vakit kaybetmeden emniyete başvurdu emniyet yetkililerinin plaka takip sistemi ile MOBESE kayıtlarından tespit ettiği Alperen Sade olayda 10 gün sonra göz altına alındı. Sade suçlamaları kabul etmese de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

E.D., olaydan 15 gün sonra yani 23 Mart'ta, Pendik'te, ailesi ile yaşadığı apartmanın 4. katında bulunan evlerinin yatak odasının penceresinden atlayarak yaşamına son verdi. E.D'nin intiharına ilişkin soruşturma henüz devam etmekte.

Bakmadan Geçme