YILMAZLARDAN DSİ ELEŞTİRİSİ BEYDAĞI SEÇİME GÜNLER KALA MI HATIRLADINIZ

Beydağ&rsquoın Sarıkaya Mahallesi&rsquonde Küçük Menderes Nehri üzerinde yıkılan köprünün aylarca yapılmayıp seçime sayılı günler kala kısa...

Beydağ'ın Sarıkaya Mahallesi'nde Küçük Menderes Nehri üzerinde yıkılan köprünün aylarca yapılmayıp seçime sayılı günler kala kısa süre içerisinde tamamlanmasının samimi bir tutum olmadığını belirten CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, 'DSİ, Beydağ'ı Sayın Bakan İzmir'den aday gösterildikten sonra mı hatırladı?' diye sordu.

CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, yılbaşından bu yana gerek bölge üreticisinin gerekse de Beydağ protokolünün köprü için girişimlerde bulunduğunu ancak 4 ayda somut bir ilerleme kaydedilemediğini hatırlattı.

Güzergahın üretim yolları açısından önemli olduğunu kaydeden Yılmazlar, 'Yeni yılın ilk günlerinde Sarıkaya'da şiddetli yağışla daha önce künklerle oluşturulan köprü dağılıp gitti. Biz o günler de bölgemizin insanının buradaki köprü beklentisini dile getirdik. Aylar geçti, günler geçti. Kaymakamımız dahil başvurmayan kalmadı. Hep söylenen köprünün karşılığında yol yok ifadesi oldu. Sonra Sayın Veysel Eroğlu, İzmir'den aday gösterildikten sonra bir anda ne olduysa köprüyü yapmaya karar verdiler. Aceleci bir tavırla DSİ'nin kendi ekipmanları, kendi işçileriyle köprüyü hazırladılar. Köprünün yapılması elbette gerekliydi. Ancak kendi işçisini, iş makinesini seferber eden DSİ aylardır neredeydi? Madem kendi işçisiyle bu kadar kısa sürede köprü tamamlanabiliyordu, neyi beklediler? Sayın Bakan İzmir'den aday gösterildikten sonra mı Beydağ'ı, Sarıkaya'yı hatırladılar? Seçime sayılı günler kala devlet imkanlarıyla yapılan köprü seçim malzemesi olarak kullanılmaya çalışılıyor. Bu nedenle samimi bulmuyoruz. Sulama projesinde kanalların bitişi için 2014 yılı gösterilirken proje daha yolun yarısında; bu müthiş hız o zaman nerede? Beydağ, barajı barındırmasına rağmen arazisi en az sudan faydalanan ilçe. Yıllardır dile getirilen bu sorunla ilgili DSİ'den çözüm var mı, yok. DSİ devletin kurumuysa buna uygun davranmaya davet ediyoruz' diye konuştu.

'YAĞCILAR'DAN GELEN SU İÇİN ÇÖZÜM YOK'

Köprünün bulunduğu noktadan Halıköy ve Yağcılar çaylarının Küçük Menderes Nehri'ne karıştığını belirten Yılmazlar, 'Özellikle yoğun yağışlarda Halıköy ve Yağcılar'da dağlardan gelen suyun aktığı bir çay var. Bu çay köprünün bulunduğu noktadan Menderes'e karışıyor. Daha önce de nehir ıslah edilip taş döşenirken küçük bir boru konulmuştu. Köprü yapılırken de yine küçük bir boru kullanılmış. Bu boru yoğun yağışlarda Yağcılar ve Halıköy'den gelen suya yetmez. Yine taşkın oluşur, yol bulamayan su tarım arazilerine dolar. Seçim öncesi göz boyama çabası yerine akılcı şekilde hem bu çay yatağı düzenlenip hem de doğru düzgün bir kanalla bağlantı yapılması gerekirdi. Defalarca iş yapmak yerine bir kere yapıp sağlam yapmak bu kadar zor değildir diye düşünüyoruz. Vatandaşımız yarın yine sıkıntı çekebilir' dedi.

 Başar Uçar

Bakmadan Geçme