YILMAZLAR SEMT POLİKLİNİĞİNİN DURUMUNU SORDU

BEYDAĞA GETİRİLEN HİZMETLER NİYE HEP GERİ GİDİYOR  Beydağ&rsquoda Ödemiş Devlet Hastanesi&rsquone bağlı olarak hizmet veren semt...

BEYDAĞA GETİRİLEN HİZMETLER NİYE HEP GERİ GİDİYOR

 Beydağ'da Ödemiş Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet veren semt polikliniğinin kapatılacağı yönündeki iddialar ağırlık kazanırken CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, 2014 yılında hizmete sunulan polikliniğin kapatılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Poliklinik yerine açılacağı söylenen hastane konusunda hiçbir somut gelişmenin olmadığını belirten Yılmazlar, 'Beydağ'a getirilen kamu hizmetleri niye hep geri gidiyor?' diye sordu.

 'HASTANE DENEMELERİ HEP SONUÇSUZ KALDI'

Açılışı 2014 yılı mart ayında Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas tarafından yapılan semt polikliniğinin kapatılmasıyla ilgili alınan kararın Beydağ'da tepki yarattığını söyleyen CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, 'Gerekçe olarak hasta sayısının azlığı gösterilmiş. Poliklinik kapatılıp yerine 10 yataklı hastane açılacağını söylüyorlar ancak Beydağ'da daha önceki hastane denemeleri hep sonuçsuz kaldı. Kiraz ilçesinde hastane var ama doktor sıkıntısı hep gündemde. Burada zaten somut bir gelişme de yok. Yaklaşık 2 yıldır halkımıza hizmet veren bu merkezin kapatılması yanlıştır. 'Hasta sayısı az' deyip 'Semt polikliniğini kapatıp yerine hastane açacağız' söylemleri de halkımızın aklında soru işareti bırakmıştır. Bugün Beydağ'da bir hastane inşa edilecekse bunun ana güzergah üzerinde olması gerektiği de ayrı bir konudur' dedi.

 'YEREL SEÇİM ÖNCESİ AÇILMIŞTI'

Semt polikliniğinin 2014 yerel seçimleri öncesi açıldığına da dikkati çeken Yılmazlar, 'Henüz 2 yılı doldurmamış poliklinik için kapatma kararı alınması akıllara 'Seçim yatırımı mıydı?' sorusunu getiriyor. Sağlık politikasındaki istikrarsızlığı da gösteren bir durum.

Bu polikliniğin halkımıza en iyi şekilde hizmet vermesi için o dönem Beydağ Belediyemiz de çevre düzenlemesi yapmıştır. Her şey halkımızın sağlık hizmetine en yakın noktada kavuşması için iken bugün gelinen noktada alınan karar üzücüdür. Beydağ'a kamunun getirdiği hizmetlerin bu şekilde neden geriye gittiğine anlam veremiyoruz. Daha önce de adliyemiz kapatılarak Ödemiş'e bağlanmıştık. Şimdi de semt polikliniğinin kapatılması il merkezine uzak ilçemiz açısından bir kayıptır' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme