Yıllar sonra buluştular

Ödemiş'te karşılıklı olarak birbirine bakan Düzen ve Şengül sokaklarının 40 yıl önceki sakinleri, iki sokağın ortasında...

Ödemiş'te karşılıklı olarak birbirine bakan Düzen ve Şengül sokaklarının 40 yıl önceki sakinleri, iki sokağın ortasında bulunan Kazım Karabekir Parkı'nda buluştular. Organizatörlüğünü Bandırma 10 Nolu Sağlık Ocağı doktorlarından İ.Bahar Onur yaptığı etkinlikte doktor, öğretmen, avukat, ev hanımı, eczacı, ziraat mühendisi, emekli, elektrikçi, kimya mühendisi, tekstilci ve memurlardan oluşan grup, Kazım Karabekir Parkı'na adeta karargah kurdular.

Buluşmaya emekli öğretmenler İbrahim Tamkan, Emel Pektaş, Nigar Duyal, Azime Erkan, Melek Enderin, Habibe Bağ ve Armağan Güldamlası, ev hanımları Semra Doğan, Aysel Pelin, Nurten Tarıkçı, Müzeyyen Kara, Fethiye Tamkan, Birsen Hazer, Ayşe Tamkan, Nahide Nart ve Meral Üründü, doktor İ.Bahar Onur, ziraat mühendisi Tülay Şölen, öğretmen Sevil Özkul, iş kadını Nevin Yer, elektrikçi Cengiz Tamkan, eczacı Serpil Gezgin, kimya mühendisi Halit Gezgin, tekstilci Filiz Akgün, belediye memuru Mustafa Akgün ve avukat Ahmet Sipahioğlu katıldılar.

Eski evlerini gördüler

Yurdun çeşitli yerlerinden gelen Ödemişlilerden bazıları, küçükken Ödemiş'ten ayrılmaları nedeniyle Ödemiş'teki evlerini ziyaret edip ev sahipleriyle tanışırken bazıları da evlerinin yerine yeni apartmanların dikilmesi karşısında evlerini bulamamanın burukluğunu yaşadılar. Emekli öğretmen Armağan Güldamlası, taşları boyayıp yaptığı süs eşyası ve arkasına yazdığı 19 Mayıs 2017 Ödemiş Mahalle Toplantısı yazılı armağanını, toplantıya katılan herkese dağıttı ve büyük beğeni topladı.

Çocukluk anlarını yaşadılar

Yıllar önce Ödemiş Lisesi'nde Türkçe öğretmenliği yapan ve şu anda Karşıyaka'da oturan emekli öğretmen Nigar Öztekin Duyal, kendi bestesi olan 'Bu Vatan Kimin' şarkısını okuyarak büyük alkış topladı. Mahalleli grubun küçük kiremit parçacıklarını üst üste koyarak topla devirmeleri ile yedi kule oyununu oynamaları, balkonlardan grubu izleyenlerden alkış topladı. Ayrıca istop oyunu ile de çocukluk anılarını yaşayıp moral buldular.

Her yıl yapılacak

Toplantının organizatörlüğünü yapan Bandırma 10 Numaralı Sağlık Ocağı Doktoru Bahar Onur, 'Ben bu sokaktan yedi yaşında ayrıldım ve bir daha da gelemedim. Mahallemizden Cengiz Tamkan ile internetten görüşüp böyle bir organizasyonu hazırladık. Doğduğum evi gördüm, gezdim, çok duygulandım. Annem vefat ettiği için burada onu göremedim' dedi.

Toplantıda, bu etkinliğin her yıl devam etmesi, yaşayanlarla irtibat sağlanmasına karar verildi. Topluluktan bir bölüm, Bozdağ ve Gölcük'e geçtiler.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme