Yıldırım’dan CHP’ye ‘gençlik’ tepkisi: Vekilliği bile çok gördüler

TRT Haber özel yayınında soruları cevaplayan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, seçime ilişkin değerlendirmelerde...

TRT Haber özel yayınında soruları cevaplayan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'yi gençlik kolları üzerinden eleştiren ve 'bir vekilliği bile çok gördüler' ifadelerini kullanan AK Partili Binali Yıldırım, 'Bizim Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, İzmir birinci sıradan milletvekili seçildi. CHP'nin gençlik kolları başkanını Konya'dan üçüncü sıraya koydular. Seçilemedi. Ama ona bu hakkı, bu imkanı tanımayan Millet İttifakı içindeki küçük partilere otuz yedi milletvekilini verdi. Kendi gençlik kolları başkanına bir milletvekilliğini çok gördü' diye konuştu.

'Rehavete kapılmayın' 

Vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğini vurgulayan AK Partili Yıldırım, ' 28 Mayıs'ta mutlaka sandığa gitmeli Memleketin gelecek 5 yılı şansa bırakılamaz. Cumhurbaşkanlığı gibi devletin başında olacak insanlar kısa sürede bu kadar zikzak yapamaz. Böyle bir hakkı yok. Bu milletin aklıyla alay etmektir' dedi.

'Onursal Adıgüzel'in kafasını aldılar'

Onursal Adıgüzel'in görevden alınmasını, kafasını aldılar şeklinde yorumlayan Yıldırım, 'Bütün gerçekler ortadayken bunların iki tane belediye başkanı ne dedi? 'Kazanıyoruz, kazandık' Sonra ne oldu ses soluk kesildi. Faturayı kime kestiler Onursal Adıgüzel'in kafasını tabiri caizse aldılar. Bunlar yanlış şeyler. Bunları açıklarken sonuçlarda geride olduklarını biliyorlardı. Bu hem seçmeni yanıltmadır, hem parti taraftarlarını kışkırtmaktır. Biz kazanabileceğimizi düşündük. Yarımdan daha az bir farktan bahsediyoruz. Bizim milletimiz bu güne kadar seçimlerde hiç şaşmamıştır. Kanaatini sandığa yansıtmıştır' dedi.

Bakmadan Geçme