Yıl, en az %60 TÜFE ile kapanacak

Bütçe açıkları ve kur oynaklıkları sonucu ithal mallarda fiyattaki artış, vatandaşın sırtına vergi zammı ve ücretlerde...

Bütçe açıkları ve kur oynaklıkları sonucu ithal mallarda fiyattaki artış, vatandaşın sırtına vergi zammı ve ücretlerde düşük artış olarak yükleniyor. İktisatçı Şenol Babuşçu, geçtiğimiz günlerde 14-28 Mayıs seçimleri öncesinde yapılan harcamaların da esas etkisini ilerleyen günlerde göstereceğini söylemişti.

Bugün, vergi uzmanı Ozan Bingöl, doğalgazdan alınan ÖTV'nin 3 katına çıktığını belirtti. Usta iktisatçı Mustafa Sönmez, yaşananlardan sonra sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamada bulundu.

Sönmez, yıl sonu tüketici fiyat endeksinin ulaşacağı seviye ile ilgili bir tahminde bulundu. Duayen ekonomist yıl sonunda ulaşılacak tüketici fiyat endeksinin alt sınırının %60 olduğunu söyledi.

Dövize karşı alınacak önlemlerin sıkılaşacağını da söyleyen Sönmez, yaptığı sosyal medya paylaşımında 'Bu zam sağanağının ardından yılı %60 TÜFR ile kapatmak kaçınılmaz. Yarın dövize sert bir atak da kaçınılmaz. TCMB nasıl, neyle bastıracak?' dedi.

Bu zam sağanağının ardından yılı yüzde 60 tüfe ile kapatmak kaçınılmaz;
yarın dövize sert bir atak da kaçınılmaz. TCMB nasıl neyle bastıracak?

— Mustafa Sönmez (@mustfsnmz) July 16, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme