Yıkımı yapılmayan ve çevresinde önlem alınmayan ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor

Elazığ'da, 2020'de meydana mevrut ve 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş meydana mevrut depremlerin arkası sıra binlerce hane...

Elazığ'da, 2020'de meydana mevrut ve 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş meydana mevrut depremlerin arkası sıra binlerce hane ağır hasar aldı. Yaklaşık 7 aydır yıkımı inşası yapılmayan ve çevresinde tek önlem alınmayan binalar adeta tehlike saçıyor.

Elazığ'da Ocak 2020'de 6,8 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana gelmiş, 5 bina yıkılmış mecmu 37 eş de yaşamını kaybetmişti. Bu depremde kentteki birtakım binalar ağır hasar görmüş, yadımlama emek harcamaları da başlatılmıştı. Elazığ'da depremden sonradan ağır hasarlı binalar hepyek yıkılırken, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut 7,7 ve 7,6'lık dü şişman depremde de birlikte bina yıkıldı. Asrın felaketinde şehirde binlerce bina ise ağır hasar aldı. Kent merkezi ve mahallelerde mevcut binlerce ağır hasarlı bina, kestirmece 7 aydır yıkılmayı bekliyor. Çevresine tek önlem alınmayan ve adeta kullanılmayan birlikte bir duruma mevrut binaların çatılarından düşenler insanoğlu yaşamını tehlikeye atıyor. Bazı kişiler çeşidinden değişik amaçlar düşüncesince de geçer not binalarda az şimdi gelişigüzel gündüz tutkun çıkıyor. Binaların çevresinde tek önlemin alınmadığını dile getiren vatandaşlar, şahısların çıkmaz ve caddeler yürümekte külfet çektiğini söyledi.

'Her ayrışık tehlike ile erinç karşıyayız'

Ağır hasarlı binaların tehlike saçtığını ve yıkılmasını icap ettiğini dile getiren vatandaşlardan Ahmet Kaya, 'Elazığ depreminde birlikte sıkıntı yaşadık. Kahramanmaraş depreminden buyana ağır hasarlı binalar yıkılmadı. Tehlike saçıyor. Çocuklar ve aileler altından geçemiyor. Araçların dair parçalar dökülüyor. Her ayrışık tehlike ile erinç karşıyayız. Bazı bölgeleri yaktılar. Bu sebepten dolayı yetkililere sesleniyoruz binaların birlikte an geçmiş yıkılmasını istiyoruz. Rızaiye Mahallesi özek birlikte mahalle bulunmasına karşın aşırı birlikte tomar ağır hasarlı bina var. Halen yıkılmadı ve kullanılmayan birlikte biçimde duruyor. Bir an geçmiş yıkılmasını ve pisliklerin temizlenmesini istiyoruz. tedbir de yok, arasında hakeza duruyor' dedi.

Binaların birlikte an geçmiş yıkılmasını talip mahalle sakinlerinden Ahmet Köse de saçakların daim döküldüğünü, buradan sabık vatandaşların anbean ölümle koku alma organı buruna geldiğini söyledi.

Reşit Saylan ise, 'Mahallemiz depremde harap oldu. Şu anda ihtimam fail ve yıkan yok. Bunu birlikte an geçmiş temizlesinler. Tehlike saçıyor. İçeri girip geceleyin yakıyorlar. Yağmur yağınca şimdi birlikte tomar tehlike saçar. Sokak arası geçiyorsun. Yukarıdan birlikte obje tepene düşerse ne yapabilirsin. Bunlar yıkılsın ve temizlesin' biçiminde konuştu.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme