Yeşil Bademli'de fidan hareketliliği

Yeşil Bademli Kooperatifi'nde Türkiye'nin her yerine gönderilmek üzere fidan hareketliği başladı. Kooperatifin başkanı olan Ziraat Mühendisi...

Yeşil Bademli Kooperatifi'nde Türkiye'nin her yerine gönderilmek üzere fidan hareketliği başladı. Kooperatifin başkanı olan Ziraat Mühendisi Gülşen Görken, 'Şu anda Türkiye'nin birçok noktasına yoğun bir şekilde fidan göndermeye devam ediyoruz. Burada 15 ayrı türden fidanımız bulunmaktadır. Elma, armut, şeftali, zeytin, badem, kiraz, dut, erik, üzüm, asma, ceviz gibi fidan türleri, Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde büyük ilgi görmekte. Türkiye genelinde Bademli fidanlarının tercih edilmesinin en büyük nedeninin fidanların kalitesi olduğunu düşünüyorum. Sadece bugün değil, çok uzun yıllardan beri Bademli'de üretilen fidanlar, Türkiye'nin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilmektedir' dedi.

Yeşil Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülşen Görken, 'Şu anda bahçeciler, buraya gelerek bizden direk fidanları almaktadırlar. Satıcılardan daha çok bahçeciler fidan alıyor. Bademli'de yılın dört mevsimi fidan üretimi yapılmakta. Bu da sıkça tercih edilmemizi ve bir marka olmamızı sağlıyor' diye konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

 

Bakmadan Geçme