“Yerel seçimlerden önce KKM hesaplarında ciddi azalış beklememek lazım”

Eski Merkez Bankası Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Hakan Kara, kur korumalı mevduat hesapları ve...

Eski Merkez Bankası Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Hakan Kara, kur korumalı mevduat hesapları ve yerel seçimlerle ilgili bir paylaşımda bulundu. Twitter'da yaptığı paylaşımda Kara yerel seçimlerden önce hesaplarda ciddi bir azalış beklememek gerektiğini, çünkü KKM'nin tasfiyesinin yaşanacak bir ekonomik durgunluktan geçtiğini söyledi.

Kara, 'Bana göre yerel seçimlerden önce KKM hesaplarında çok ciddi bir azalış beklememek lazım, çünkü KKM'yi tasfiye etmenin yolu dolaylı olarak bir ekonomik durgunluğu kabul etmekten geçiyor.

Bu hesapları hızla azaltmak için sadece KKM'den TL'ye geçenleri değil, tüm TL mevduatı enflasyon karşısında ezdirmemek gerekiyor. Fakat bu yapılırsa, bankacılık sisteminin ayakta kalabilmesi için kredi faizlerinin de serbest bırakılması gerekir. O zaman da ekonomide bir durgunluk ihtimali artacaktır.

Dolayısıyla, son atılan adımlar sinyal ve niyet anlamında pozitif olmakla birlikte, kısa vadede KKM'den hızlı çıkışı sağlayacak bir politika bileşiminin hayata geçirilmesi zor görünüyor.' ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bana göre yerel seçimlerden önce KKM hesaplarında çok ciddi bir azalış beklememek lazım, çünkü KKM'yi tasfiye etmenin yolu dolaylı olarak bir ekonomik durgunluğu kabul etmekten geçiyor.

Bu hesapları hızla azaltmak için sadece KKM'den TL'ye geçenleri değil, tüm TL mevduatı…

— Hakan Kara (@ali_hakan_kara) August 21, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme