YENİKENT-TEKSTİL YOLUNA MÜDAHALE GEREK

Ödemiş&rsquote Zafer Mahallesi&rsquonde yer alan Yenikent ve Tekstil bölgelerini birbirine bağlayan 1366 sokak güzergahta her geçen...

Ödemiş'te Zafer Mahallesi'nde yer alan Yenikent ve Tekstil bölgelerini birbirine bağlayan 1366 sokak güzergahta her geçen gün artan yoğunluğa yanıt veremiyor. Tarım arazilerinin arasından kıvrılan yolun birçok noktası iki aracın aynı anda geçmesine olanak tanımazken vatandaşlar giderek yoğunlaşan yolun genişletilmesini istiyor.

Yenikent'in çevresinde artan yapılaşmanın yanı sıra Ödemiş Fen Lisesi ile sosyal tesislerin de Birgi ve Kiraz yollarına bağlantısını sağlayan güzergahın aynı zamanda Şehiriçi dolmuş hattı olduğuna da dikkati çeken çevre sakinleri geceleri ışıklandırmanın da olmadığı yolun nüfusu giderek artan bölge açısından yetersiz kaldığına dikkati çektiler. 

'BEKLE-GEÇ'

Yolun genişletilmesi konusunda vatandaşlardan yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Zafer Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaceviz, 'Yapılaşmanın arttığı sosyal tesislerin de yoğunlaştığı Ahrandı civarını Tekstil Mevkii'ne bağlayan ve Birgi ve Kiraz güzergahlarına da ulaşım sağlayan bu yolun genişletilmesini ve daha düzenli hale getirilmesini istiyoruz. Trafik tabelaları neredeyse sazlıkların arasında kaybolan bu yol özellikle sabah saatlerinde hem okul servisi, hem işçi servisi hem de minibüs seferleri nedeniyle oldukça yoğunlaşıyor.

Bazı yerlerde sürücüler 'bekle-geç' yapmak durumunda kalıyor. Burada yapılacak düzenleme ile şehir içi trafiğini de rahatlatabilecek alternatif bir çevre yolu oluşturulabilir. Zaten Ödemiş'te her geçen gün artan bir araç yoğunluğu söz konusu. Bu yolun bölgedeki yoğunluğa uygun bir standarda yükseltilmesini belediye yetkililerimizden talep ediyoruz' dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme