YENİ YIL HAVZAYA SAĞANAK YAĞIŞLA GELDİ

ÖDEMİŞ&rsquoTE METREKAREYE 67,7 KİLOGRAM YAĞIŞ  Küçük Menderes havzası yeni yılın ilk günlerini yağışla karşıladı. Yağışlı hava...

ÖDEMİŞ'TE METREKAREYE 67,7 KİLOGRAM YAĞIŞ

 Küçük Menderes havzası yeni yılın ilk günlerini yağışla karşıladı. Yağışlı hava pazar günü yüksek kesimlerde beyaz örtüyle kendisini gösterirken Ödemiş'in Demirdere Mahallesi'nde metrekareye 67,7 kilogram yağış düştü.

Pazar sabahından itibaren dün sabaha dek yapılan ölçümlerde metrekareye 122 kilogram yağış ile Muğla'nın Marmaris ilçesi Türkiye genelinde en çok yağış alan merkez oldu. İzmir'de Gümüldür 95,7 kilogram, Selçuk da 88 kilogram yağışla en çok yağış alan merkezler olurken Küçük Menderes havzasında ilk sırayı Ödemiş'in Aydın Dağları'ndaki mahallesi Demirdere aldı. Demirdere Mahallesi'nde yapılan ölçümlerde metrekareye düşen yağış miktarı 66,7 kilogram olarak ölçüldü.

Torbalı 47,3 kilogram, Beydağ 41 kilogram ile yağıştan nasibini alırken dün sabaha yağışla uyanan Ödemiş'te ölçülen 24 saatlik yağış miktarı 29,4 kg/m2 olarak belirlendi.

 

VALİLİK'TEN UYARI!

Aralık ayını yağışa hasret geçiren bölgede yağışların bugün de kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. İzmir Valiliği de yaptığı uyarı açıklamasında 'Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemiz Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının; hafta başından itibaren artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

05.01.2016 Salı, İzmir ve Aydın çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı olarak geçecek. 06.01.2016 Çarşamba, Kıyı kesimlerin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerin parçalı çok bulutlu olarak geçeceği tahmin ediliyor. 07.01.2016 Perşembe, Bölge genelinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor' ifadelerine yer verdi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme