Yeni Milli Savunma Bakanı Olması Beklenen Yaşar Güler Kimdir?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yerine bugün cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Yaşar Güler’in getirilmesi bekleniyor. 1954 yılında...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yerine bugün cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Yaşar Güler'in getirilmesi bekleniyor.

1954 yılında Ardahan'da doğan, ardından Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Yaşar Güler, 1975 ve 84 yılları arasında çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olduktan sonra, 86'da Kara Harp Akademisi'nden, 88'de ise Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun oldu.

Ardından sırasıyla Yurtiçi Bölge Komutanlığı Harekat Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'nda Plan Subaylığı, 12. Piyade Tümen Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, Silopi'de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, Bosna Hersek Türk Tugay Komutan Yardımcılığı ve Başbakanlık Askeri Danışmanlığı Proje Subaylığı yapan Güler, 1997-99 yılları arasında İtalya'da muharebe Başkan Yardımcılığı yaptı. Burada 2 yıl NATO için çalıştıktan sonra, bir yıl Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkez Komutanlığı yaptı.

Ardından bir yıl boyunca Tatbikatlar Şube Müdürlüğü Görevlisi olarak Genelkurmay'da çalışan Güler, bu görevden sonra tuğgeneralliğe terfi ederek 10. Piyade Tugay Komutanlığı, Genelkurmay MEBS Plan Koordinasyon Daire Başkanlığı yaptı.

Bu görevi sırasında da tümgeneralliğe terfi ettikten sonra MEBS Okulu Eğitim Merkez Momutanlığı, ardından Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı yaptı. 2009'da korgeneral oldu. Bu rütbeyle Harita Genel Komutanlığı, 4. Kolordu Komutanlığı, Genelkurbay İstihbarat Başkanlığı görevlerini icra etti.

Sonrasında 2013'te orgeneral olarak Genelkurmay 2. Başkanlığı'na getirildi.
2016-2017 arasında Jandarma Genel Komutanlığı görevini yürüttü.
Güler 2017'den bu yana Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinde çalışıyordu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme