YENİ HASTANENİN İKMAL İHALESİNE 4 TEKLİF

 Ödemiş&rsquote TOKİ tarafından yaptırılan 250 yataklı yeni devlet hastanesinde sözleşme iptali sonrası durdurulan inşaat çalışmaları için...

 Ödemiş'te TOKİ tarafından yaptırılan 250 yataklı yeni devlet hastanesinde sözleşme iptali sonrası durdurulan inşaat çalışmaları için dün İstanbul'da ikmal ihalesi düzenlendi. 4 ismin teklif verdiği, en düşük teklifin %23 kırımla 24,4 milyon lira olduğu ihale sonrası çalışmaların ocak ayından itibaren yeniden başlaması bekleniyor.

Temeli 2013 yılında atılan ve 2014 yılı eylül ayında tamamlanması hedeflenen ancak yüklenici firmanın yaşadığı sorunlar nedeniyle sözleşmenin iptali sonrası duran yeni Ödemiş Devlet Hastanesi için TOKİ tarafından ikmal ihalesi düzenlendi. TOKİ'nin İstanbul'daki hizmet binasında açık ihale usulüyle yapılan ihaleye 4 kişinin katıldığı ve en düşük teklifin %23 kırımla 24 milyon 460 bin lira civarında olduğu öğrenildi. İhalenin ardından gözler 15 günlük itiraz sürecine çevrildi. 15 günlük süreç sonunda hastanenin yeni yüklenici firmasıyla sözleşme imzalanacağı ve 10 gün içinde yer teslimi yapılacağı belirtildi.

 

'OCAK'TA YENİDEN KONTAK ÇEVRİLECEK'

Yeni hastaneyle ilgili süreci yakından takip ettiklerini ve hastanenin bir an evvel tamamlanması için girişimlerinin sürdüğünü kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 'TOKİ'nin ikmal ihalesi İstanbul'da yapıldı. 4 kişinin teklif verdiği ihalede %23 kırımla en düşük teklif 24,4 milyon civarında. 15 günlük itiraz döneminde evrak eksikliği ya da başka bir gelişme yaşanmadığı takdirde aralık ayı sonuna kadar sözleşme imzalanıp yer teslimi yapılacak, vakit kaybedilmeden yeni yüklenici firmayla çalışmalara başlanacaktır. Hastanenin yaklaşık 7 aylık süreçte tamamlanması ve halkımızın hizmetine sunulması öngörülüyor. Biz de süreci yakından takip ediyoruz' dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme