YENİ HASTANE ŞANTİYESİNDE İLGİNÇ EYLEM

 Paralarını alamayan işçiler vince çıktı  Ödemiş&rsquoin 250 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatında çalışan üç işçi dün...

 Paralarını alamayan işçiler vince çıktı

 Ödemiş'in 250 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatında çalışan üç işçi dün 2 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, şantiyedeki kule vinci işgal etti. Akşam saatlerine kadar ödeme sözü bekleyen işçileri ikna çabaları sonuç vermedi.

Ödemiş'in Zafer Mahallesi'nde TOKİ tarafından Kart İnşaat'a yaptırılan 250 yataklı yeni devlet hastanesinde 2 aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyen işçiler şantiyedeki kule vinci işgal ettiler. Ödeme sözü almadan vinçten inmeyeceklerini belirten Sami Erol (28), Cevdet Yaşayan (30) ve İsmail Gündüz (25) için gün boyu 112, itfaiye ve polis ekipleri şantiyede nöbet bekledi.

EYLEM SABAH BAŞLADI

İlginç eylem sabah 07.30'da başladı. 2 aydır paralarını alamayan 30 işçiden üçü inşaatın hemen yanındaki kule vince tırmanmaya başladı. İşçilerin bu eylemini haber alan emniyet güçleri kısa sürede olay yerine geldi.

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Ordu, önce parasını alamayan bir grup işçiyle görüştü, ardından da megafonla vinçteki işçilere seslendi.  Ordu, 'İyi niyetinizi göstermek için inin' dedi.

Ordu'nun bu ikna çabaları sonuçsuz kalırken, kule vinçteki işçiler de 'Açız, aç. Hakkımızı istiyoruz' diye bağırdılar. İşçilerden Sami Erol, vincin ucuna kadar gelerek uzun süre burada bekledi.

Ödemiş Belediyesi itfaiye ekiplerinin kule vincin yanında tedbir amacıyla branda açmaya çalışması da vinçteki işçilerin tepkisine yol açtı. İşçiler alacaklarının ödenme sözünü almadan aşağıya inmeyeceklerini, bir müdahale durumunda da kendilerini aşağı atacaklarını söylediler. Ambulans, itfaiye aracı ve polis araçlarının hazır bekletildiği şantiyede hareketli dakikalar akşama dek sürdü.

'KURBAN'DAN BERİ PARA BEKLİYORUZ'

Sabah başlayıp akşamüstü saatlerine kadar devam eden bu eylemle ilgili konuşan ustabaşı Erkan Erol, 'Kurban Bayramı'ndan beri para bekliyoruz. Bu inşaatın temelinden beri buradayız. Biz de ev geçindiriyoruz. Paramızı alamadığımız için geçen ay grev yaptık. Geçen gün de alacağımız olmadığına dair yerel gazetelere ilan verilmiş. Aslı yoktur. Paramızı almadan şantiyeden çıkmayacağız' dedi.

Kart İnşaat Yetkilisi Edip Kart taşeron firma Semtaş ile iş programındaki gecikme nedeniyle sözleşmelerin feshettiklerini belirtirken şöyle devam etti: 'Taşeron firmanın bizde teminat ve son hak edişleri olarak 200 bin lira civarında bir alacakları var. Ancak, bunu ödememiz gibi bir durum söz konusu değil. Şirket bize hangi işçinin ne kadar alacağı olduğunu bildirirse, ödemeye yapmaya hazırız. Taşeron firma, sözleşmesi feshedildiği için böyle davranıyor. Avukatlarımız, kendileriyle ilgili yasal prosedür neyse yapacak.'

Semtaş İnşaat Şirketi'nin sahibi Ali Semerci ise, Kart İnşaat'tan alacaklarının 1 milyon lira civarında olduğunu öne sürüp, 'Paramızı alamadığımız için işçilerimize ödeme yapamadık' dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme