Yeni asgari ücrete işçiler ne diyor?

11.402 liralık yeni asgari ücret hakkında işçiler arasında nabız yoklaması yapıldı. Ankara’da çalışan metal işçileri, yeni...

11.402 liralık yeni asgari ücret hakkında işçiler arasında nabız yoklaması yapıldı. Ankara'da çalışan metal işçileri, yeni asgari ücretin yüreklerini su serpmekten uzak olduğunu söyledi. Temel tüketim ürünlerine yapılan zamların ve enflasyonun boyutunu hatırlatan işçiler, gıda enflasyonunun maaşlara gelen zamları anlamsız kılacağını söyledi.

Evrensel'in haberine göre Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan bir işçi, fabrika çalışanlarının patronun vereceği zamma odaklandığını anlatarak, 'Son iki senedir ara zamlarla birlikte kıdemli işçilerin asgari ücret ile arasındaki fark eridi. Bu yüzden fabrikadaki işçilerin ruh hali kendi zamlarını öğrenip asgari ücretle karşılaştırınca belli olacak' dedi.

Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan bir başka metal işçisi ise, asgari ücretleri gelen zamların enflasyonla hemen eridiğine dikkat çekerek 'Az zam yapılıyor. Giderleri nasıl karşılayacağımızı düşünüyoruz. Bu sefer de giderlere gelecek yüksek zamlar için kaygılanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Fabrika işçilerinin arasında, Mehmet Şimşek'in yeniden bakan olmasını hayra yoranların olduğunu belirten çalışan, çoğu işçinin beklentisinin ise tam tersi olduğunu 'Geçen sene enflasyon yüksekti. Şimdi sözde enflasyonu düşürdüler. Normalde yılın başında almamız gereken rakama daha yeni ulaşıyoruz' diyerek ifade etti.

Başkent OSB'de çalışan işçiler ise yine asgari ücretin ilanından önce yeni kabineden umutlu bazı arkadaşları olduğunu, fakat bu umutların suya düştüğünü 'Ama gelinen noktada yapılan zam yeterli bulunmadı. 'Zam gelecek rahat ederiz gibi bir düşünceye artık hiç kapılmıyorum. Çünkü maaşlara gelen zammı gıdaya vs. gelen zamlar hemen götürüyor', 'Rahat rahat geçinmeyi sağlamasını beklemek hayal' diyenler var' diyerek anlattı.

OSTİM'deki iki işçi de, 'bu zammı bizden misli ile geri alacaklar' ve 'Biz önceki krizleri de yaşadık ama bu başka bir şey. Ülke uzun bir süre kendine gelemeyecek. Biz bir şekilde birikim yapabildik ama gençler için hayat çok zor. Nasıl ev alacaklar? Bu gençler daha karınlarını doyuramıyor' diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme