Yayla çorbasıyla leziz sofralar kurun

Malzemeler 1 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 3 su bardağı sıcak su (tavuk veya...

Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  1. Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  3. Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  4. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
  5. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
  6. En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
  7. Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir.

Afiyet Olsun :)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme