Yardım Sevenler'de yeniden Varış

Ödemiş Yardım Sevenler Derneği'nin altı yıldır başkanlığını sürdüren emekli öğretmen Saliha Varış, tekrar başkan seçildi. Salı...

Ödemiş Yardım Sevenler Derneği'nin altı yıldır başkanlığını sürdüren emekli öğretmen Saliha Varış, tekrar başkan seçildi.

Salı Pazarı'ndaki bir pastanede bir araya gelen çeşitli mesleklere mensup 50 kadın, tek liste halinde gidilen kongrede yöneticilerini seçtiler. Kongre başkanlığına avukat Gülin Varış getirildi. Saygı duruşundan sonra Atatürk posterleri altında devam eden kongrede faaliyet raporları okundu. Altı yıldır başkanlığını sürdüren ve 7. kez başkan seçilen Saliha Varış, 'Elde ettiğimiz bağışlarla önce 15 dar gelirli, Atatürkçü üniversiteli öğrencimize 100'er liralık burs verdik. Sonra 20 ve daha sonra da 23 öğrencimize burs vererek onların üniversitelerde eğitim görmelerine imkan sağladık. Hedefimiz, 50 öğrencimize burs vermektir. Tabii bunun için kaynağa ihtiyacımız var. Ödemişliler, bu konuda yardımcı oluyorlar. Kendilerine teşekkür ederiz. Ancak 2018 yılında daha çok öğrenciye burs vermemiz için daha çok paraya ihtiyacımız var. Afyon, Adana, Hatay, Kıbrıs'a geziler yaptık. Bu gezilerde varlıklı hanımlarımız bize yardımcı oluyorlar. Bu yıl da Karadeniz gezisi düşünüyoruz. Bunun yanında evlerinde yatakları olmadığı için yerde yatan bir liseli öğrencimize baza aldık. Dar gelirli bir esnafımıza protez bir bacak taktırdık.

Oyuncak projemizle Mustafa Erdem Anaokulu'na oyuncaklar dağıtırken hastanede yatan çocuklarımızı da unutmadık. Onları da oyuncaklarla sevindirme mutluluğuna eriştik. Öğrencilere yaptığımız burs yardımında dört yıllık üniversite kazanma, dar gelirli olma, ikinci sınıfa geçenlerde de transkript ortalamasının 2.50 olmasının göz önüne alıyoruz. Bu yıl halkımızın bağışlarıyla gelirimizi artırarak burs alacak öğrenci sayısını 50'ye çıkarmayı planladık.

Şu anda garaj içerisinde belediyeye ait küçük bir büroda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak 127 üyemiz olduğu için burası bize dar geliyor. Belediye Başkanımız Mahmut Badem'den garaj içerisinde bulunan ve boş duran bir yerin bize verilmesini bekliyoruz. Gaziler Derneği'ne nasıl geniş bir yer verildiyse başkanımızın bu konuda bize yardımcı olmasını ve Ödemiş halkından da daha çok gencimize burs verilmesi konusunda desteklerini bekliyoruz. Bu arada bize hukuki yönden yardımcı olan kızım avukat Gülin Varış'a da teşekkür ederim' dedi.

Konuşmanın ardından seçime geçildi. 58 üyenin 58'inin de oyunu alan şu isimler iş başına geldi: Saliha Varış, Nehar Yılmaz, Münire Daday, Hatice Akyol, Ayşegül Köksal, Reyhan Gere, Havva Bengi, Füsun Hacıraifoğlu, Ayfer Çukur.

 

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme