Yangına dirençli kent

İBB’ nin ilk uygulaması Kemalpaşa'nın Yukarıkızılca Köyü'nde başlatılan proje için bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında tanıtım...

İBB' nin ilk uygulaması Kemalpaşa'nın Yukarıkızılca Köyü'nde başlatılan proje için bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında tanıtım etkinliği düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, 'Başkan Tunç Soyer ciddi bir irade sergiliyor. Ama insanlar olarak yapmamız gerekenleri de unutmamalıyız. Bu köyün çocukları, insanları, siz sahip çıkacaksınız' ifadelerinde bulundu.

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Türkiye'ye örnek çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklık yaparak afetlere dirençli İzmir için somut adımlar atmaya devam ediyor. Yangına Dirençli Köy projesi için Türkiye Ormancılar Derneği ve Ege Orman Vakfı ortaklığıyla yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi, uygulamayı başlattığı Kemalpaşa'nın Yukarıkızılca Köyü'ndeki çalışmalarına devam ediyor. Köyün yangınlara karşı dirençli hale getirilmesi hedefiyle 2022 yılı sonu itibarıyla başlatılan ve yürütülen projelerin tanıtımı Yukarıkızılca Mahallesi Köy Meydanı'nda gerçekleşti.

Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu şunları ifade etti ' Yukarıkızılca Köyü'nün güzelliğinden ve korunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yapılaşma sorununa dikkat çeken Başkan Vekili Özuslu, 'Yapılaşma demek ormana insan geliyor demek. Orman yangınlarının müsebbibi yüzde 99 oranında insan olduğu görülüyor. Bunu düşünmek mecburiyetindeyiz. Ormanlarımızı yangına karşı korumak için çok önemli faaliyetler yapılıyor' dedi.

 

Haber merkezi

 

Bakmadan Geçme