Yalçın Ata, 11.30’da İESOB başkanlığını devraldı

11 Haziran günü İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda bir devir kapandı. Uzun yıllardır başkanlık yapmayı sürdüren...

11 Haziran günü İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda bir devir kapandı. Uzun yıllardır başkanlık yapmayı sürdüren Zekeriya Mutlu, milletvekili aday adayı olmak için başkanlıktan istifa etmiş, İESOB'da başkanlık seçimleri kararı alınmıştı. 150 000 esnafın çatı kuruluşunda iki aday ortaya çıkmıştı. Zekeriya Mutlu, milletvekili adayı olamayınca İESOB başkanlığı için yeniden aday olsa da başkanlık koltuğuna İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata oturmuştu.

Yalçın Ata, bugün saat 11.30'da başkanlığı  devraldı. Eski başkan Zekeriya Mutlu ise törene katılmadı. Pazar günü yapılan seçimde birbirlerine ağlayarak sarılan iki başkanın devir teslim törenine Eski Başkan Zekeriya Mutlu'nun katılmaması dikkat çekti. Mutlu'nun zaten milletvekili olmak için istifa ettiğini, dolayısıyla görevde olmadığı için görev teslim töreninde bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Bu törenle birlikte İESOB başkanlığı, 16 yıl sonra değişmiş oldu. Yalçın Ata, başkanlığı Zekeriya Mutlu'dan, 510 Oya karşılık 543 oyla almıştı.

Yaptığı açıklamada 'İzmir esnafının ekmeğini büyütmeye geldik' diyen Ata, konuşmasında teşkilatta sırasıyla disiplin kuruluna seçildiğini, aynı yıl kurul başkanı olduğunu ve 4 yıl bu görevi sürdürdüğünü, ardından denetleme kurulu başkanlığı yaptığını söyledi. Önceki başkan Zekeriya Mutlu için, 'Kendisi benim abimdir, her zaman kendisinden gururla bahsedeceğim. Milletvekili seçimlerine aday olmak için istifa etmeseydi bizim onun önüne geçmek gibi bir durumuz asla olmayacaktı. Geri geleceğini de düşünmüyorduk.' diyen Ata, Mutlu'nun yeniden aday olduğunu öğrendiklerinde artık işin geri dönülemez noktaya gelmiş olduğunu söyledi.

Kurumda kendisini desteklemeyenlere karşı gücenme hissetmediğini de söyleyen Ata, pandemi sonrası İzmir esnafını yeniden kalkındırma iddiasını dile getirdi, 'Çok iyi işler yapacağız. İzmir esnafının ekmeğini büyütmeye geldik.' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme